Megmentették a templomot a pusztulástól a lánglovagok

Mindent megtettek a tűzoltók, hogy megmentsék a főváros egyik legszebb templomát.

Magyar Nemzet
Forrás: fovaros.katasztrofavedelem.hu2020. 08. 12. 8:34
Pesterzsébet templom tűz
Forrás: htfovaros.katasztrofavedelem.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy valószínűséggel munkavégzés közben kapott lángra a Pesterzsébeti Összetartozás-templom építés alatt álló tetőszerkezete augusztus 11-én dél körül. A budapesti tűzoltók nagy erőkkel, több kerületből vonultak a helyszínre, kiérkezésükkor a tetőszerkezet már százötven négyzetméteren égett. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint a lángokat több irányból, öt vízsugárral 30 tűzoltó próbálta megfékezni.

Létrákkal, magasból oltva, valamint a tetőre felmászva, azt megbontva is erejüket megfeszítve dolgoztak a lánglovagok. A gyors és szakszerű oltásnak köszönhetően a tűz továbbterjedését a kivonuló egységek megakadályozták, így a tetőszerkezetet sikerült megmenteni a teljes pusztulástól. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár az előzetes helyszíni becslések szerint még így is több tízmilliós nagyságrendű.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.