Megszökött két kenguru a miskolci állatkertből

Ma hajnalban két Bennett-kenguru kiszökött a kifutójából a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban.

2020. 09. 10. 13:02
null
Cobargo, 2020. január 17. Bennett-kenguru (Macropus rufogriseus) nézelõdik bozóttûzben megsemmisült fák között az Új-Dél-Wales ausztrál szövetségi állambeli Cobargo közelében 2020. január 16-án. A településen szilveszter napján pusztított a tûzvész, amelynek során két ember életét veszítette és lakóépületek semmisültek meg. A kontinensországot sújtó erdõ- és bozóttüzekben eddig legkevesebb 28-an haltak meg, mintegy kétezer otthon semmisült meg, és több százezren kényszerültek lakóhelyük elhagyására. Hatalmas kár keletkezett az élõvilágban, egymilliárd emlõs, madár és hüllõ pusztulhatott el. MTI/EPA-AAP/James Gourley Fotó: James Gourley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiszökött ma hajnalban két Bennett-kenguru a kifutójából a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban – erről a város polgármesteri hivatala tájékoztatott. Lakossági bejelentések alapján az egyik kenguru már a közeli erdős ligetes részen fedezi fel a természetet; eredeti élőhelyének megfelelően a nyílt füves területet kedveli.

Senki se próbálja meg megfogni az állatot
Fotó: Miskolci állatkert

A Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. és a miskolci állatkert munkatársai arra kérik a lakosságot, hogy ha látja valaki a 60-70 centiméter magas, szürkés színű (közepes méretű, ülő kutyára hasonlító állatot) akkor ne próbálják meg megfogni, hanem értesítsék a hatóságokat vagy az állatkertet az alábbi telefonszámok egyikén: +36-30/510 7093; +36-30/339 6544 (főápoló) vagy az állatkert központi számán + 36-46/332-121.

A Bennett-kenguru békés jószág, nem támad, viszont ha meg akarják fogni, védekezni fog, és akár önmagában is kárt tehet menekülés közben. „Kérjük a Csanyik környékén kirándulókat, hogy kutyáikat pórázon sétáltassák az esetleges balesetek elkerülése érdekében. Felhívjuk az autósok figyelmét is, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek” – tették hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.