Megszűnt a veszprémi Jobbik, miután Varga-Dammot kizárták

Társaival együtt kilép a Jobbikból a veszprémi csoport elnöke, továbbá megszűnik a helyi alapszervezet – tudta meg az Origó. Kovács Rajmund és a veszprémi alapszervezet azután döntött így, hogy a pártvezetés kizárta Varga-Damm Andreát a szervezetből.

Forrás: origo.hu2020. 07. 26. 12:32
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Jobbik vezetése kizárta Varga-Damm Andreát a pártból, tiltakozásképpen a hozzá közel álló veszprémi csoport bejelentette megszűnését – írja az Origó.

Kovács Rajmund önkormányzati képviselő, az alapszervezet elnöke arról tájékoztatta a portált,

  • vasárnap lemond valamennyi, a Jobbikban betöltött tisztségéről;
  • a veszprémi alapszervezet tagjainak jelentős része már kilépett a pártból, amivel a csoport létszáma 10 fő alá csökkent,
  • így a párt alapszabályának értelmében az alapszervezet megszűnt.
  • A portál úgy tudja, Kovács döntése összefüggésben van a Jobbikban jelenleg is zajló folyamatokkal, a Gyurcsány-párti Jakab Péter autokratikus pártvezetésével és Varga-Damm kirúgásával.

    A veszprémi Jobbik sokáig Varga-Damm bázisának számított, a politikus a párt veszprémi jelöltje volt a legutóbbi parlamenti választáson. A veszprémi Jobbik volt az első, amelyik kiállt Varga-Damm mellett, amikor Jakabék mondvacsinált indokokkal akarták kitenni őt a pártból. Később a politikus maga lépett ki a Jobbik frakciójából.

    Ahogy a Magyar Nemzet is beszámolt róla, Varga-Dammot a múlt héten zárták ki, igaz, erről maga sem tudott, hiszen nem tartottak tárgyalást az ügyében.

    A Gyurcsány-vonal és Jakab Péter győzelmével végződő, januári tisztújítás óta sorra oszlatják fel magukat, szűnnek meg a jobbikos alapszervezetek.

    Legutóbb a Sneider Tamáshoz köthető hatvani csoport hagyta ott a Jobbikot. Korábban pedig a zalaegerszegi és ozorai, az apci, a tarnaszentmiklósi és a horti csoport, majd a ludasi és a nagyúti alapszervezet oszlatta fel magát.

    Varga-Damm Andreát méltatlan módon zárta ki a Jobbik

    Egy aláírás nélküli határozatban közölték Varga-Damm Andreával a Jobbikból történő kizárását. A parlamenti képviselő szerint a Jobbik jelenlegi vezetése elárulta a párt fundamentumait és az alapító nyilatkozatát, egyebek mellett azzal, hogy a régi megbízható munkatársak helyére a párt eredeti szellemisége iránt közömbös ejtőernyősöket tesznek.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.