Megújul és meghosszabbodik a csepeli HÉV

Megújul és meghosszabbodik a csepeli HÉV – jelentette be Németh Szilárd, Csepel fideszes országgyűlési képviselője.

Forrás: MTI2020. 09. 14. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselő kifejtette: a csepeli HÉV a csepeliek szívügye. „Ez az a köldökzsinór, ami összeköti Csepelt a belvárossal” – fogalmazott, hozzátéve: ez most meghosszabbodik, Szentendréig, vagy Ráckevéig is el lehet majd jutni átszállás nélkül. Megjegyezte: most Szentendréről Csepelig 4 BKV és 1 átszállójegy szükséges. Ha elkészül a vonal, erre az útra egyetlen jegy is elegendő lesz. A teljes fejlesztés 2024-2025 körül érhet véget – közölte.

Németh Szilárd kiemelte: nemcsak a sínek, az infrastruktúra újul meg, új utastájékoztatási rendszer jön létre és az 1964 óta futó szerelvényeket is lecserélik. Hozzátette: nemcsak meghosszabbodik a vonal, sokkal több ember kapcsolódhat majd be ebbe a közlekedési formába. A szakemberek szerint akár 4-5-szörösére is növekedhet az utasforgalom.

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára kérdésre válaszolva azt is elmondta, a koronavírus-járvány elleni védekezés során a második hullámban is ugyanazokat a feladatokat végzik a katonák, mint korábban. A katonák fertőtlenítik az idősotthonokat, részt vesznek a határzárban, a humanitárius korridorokat is biztosítják. Továbbá a kórházparancsnoki feladatok ellátásában is részt vesznek, és készen állnak a létfontosságú magyar vállalatok működésében való közreműködésre is – fejtette ki az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.