Megújult a Beethoven utcai háziorvosi rendelő a XII. kerületben

Átadták a teljesen megújult Beethoven utcai háziorvosi rendelőt Budapest XII. kerületében pénteken.

Forrás: MTI2019. 10. 11. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pokorni Zoltán kerületi polgármester, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elmondta: az elmúlt években szinte mindegyik kerületi háziorvosi rendelőt felújították, és most a tizedik felújított épületet adták át. Ezen túl még két háziorvosi és néhány fogorvosi rendelő vár felújításra.

A mostani felújításnak köszönhetően az épületben minden háziorvosnak önálló rendelőszobája lett – közölte.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a XII. kerületi önkormányzat jó példával jár elöl, az alapellátásához tartozó rendelők szinte mindegyikét megújította már.

Az Egészséges Budapest Program keretében a szakellátás és a kórházi szakellátás is megújul, döntés született arról, hogy a kerületben található Szent János Kórház is súlyponti kórház lesz – közölte.

Gulyás Gergely elmondta, reményeik szerint a következő években a közbeszerzések lefolytatása után megindulhat a tervezés, majd a kivitelezés, és így a kerületnek, illetve Budának a kórházi ellátása is olyan színvonalú lesz, mint a felújított rendelőké.

A Beethoven utcai háziorvosi rendelő 71 millió forintból újult meg a hároméves Hegyvidéki rendelőfelújítási program keretében. A beruházás során megtörtént az akadálymentesítés, kicserélték a nyílászárókat, a burkolatokat, és megújult a bútorzat is.

Az önkormányzati választásról szóló híreinket IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.