Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet boldogkőújfalui gyerekháza

Forrás: MTI2019. 11. 07. 18:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet Biztos Kezdet Gyerekháza a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldogkőújfaluban, az intézményt csütörtökön adták át.

A hátrányos helyzetű gönci járásban lévő településen, a kívül-belül, több mint 50 millió forintból megszépült ház átadásán Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete újságíróknak azt mondta: ez az intézmény Magyarország egyik leghátrányosabb településén segít, itt sok a munkanélküli, nagy a mélyszegénység, átlag fölötti a hátrányos helyzetű tanulók száma.

Hozzátette, az édesanyáknak tanácsadással segítenek a gyereknevelésben, itt együtt lehetnek az anyák gyerekeikkel.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója arról szólt, hogy a boldogkőújfalui ház széles körű összefogással újult meg, az intézmény kisgyermekeknek és családjuknak kínál esélyt a felzárkózásra. A Biztos Kezdet Gyerekház részévé válik a szervezet országos „Kapaszkodó” gyermekfejlesztő programjának, amelynek köszönhetően országszerte évente több mint kétezer gyermek kaphat esélyt a felzárkózásra.

A megújult épület átadóján Langerné Victor Katalin, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára azt mondta: minden gyerek érték, aki megszületik, és minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget a teljes életre.

„Látnunk kell bennük az egészséges, életerős felnőttet, aki biztosan áll a lábán, munkája van és el tudja tartani a családját. Ha viszont egy gyerek útja már születésétől kezdve hiányokkal és buktatókkal van kikövezve, s nincs lehetősége biztos jövőre, akkor cselekednünk kell” – fogalmazott.

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2010 óta fejleszti a Biztos Kezdet Gyerekházak hálózatát. Jelenleg az országban 195 gyerekház van, ezek közül 110 hazai költségvetési forrásból működik, 85 pedig uniós támogatást kap a szolgáltatás kialakítására. A hazai támogatású gyerekházakat évente 2500 kisgyermek látogatja rendszeresen a szüleivel. A gyerekház szolgáltatásait várandós kismamák is igénybe vehetik, őket elsősorban a szülésre és az anyaságra készítik fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.