Megújult Bánkúton a síklub turistaháza, és egy ratrakot is vettek

Jelentős, több mint 46 millió forintos kormányzati beruházással újult meg a Bükkben a Bánkúti Sí Klub turistaháza, a pénzből egy hótaposó gépet is vásároltak.

Forrás: MTI2020. 06. 19. 18:41
null
Bánkút, 2020. június 19. A felújított bánkúti turistaház 2020. június 19-én. MTI/Vajda János Fotó: Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A létesítmény pénteki átadásán Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos azt mondta: a kormányzat célja, hogy 2030-ra Magyarország a legélhetőbb európai országok közzé tartozzon. Mint mondta: az élhetőségbe nagyon sok minden beletartozik, az is, hogy mindennapjainkat hogyan éljük, a szabadnapjainkat hogyan töltjük, a megfelelő feltételeket ehhez meg kell teremteni, ezek közzé tartoznak a turistaházak is.

A felújított bánkúti turistaház 2020. június 19-én
MTI/Vajda János

Hozzátette: 2010 óta több mint százhúsz turistaház újult meg az országban, ezekre most már sokkal inkább a szép, tiszta, nagy fürdőszobás apartmanok a jellemzők, ahová szívesen mennek a turisták, a kirándulók.

Révész Máriusz azt is mondta: Bánkút ennek és a következő beruházásoknak köszönhetően „fantasztikus” síparadicsommá válhat. Az ország arra törekszik, hogy versenyképes legyen Szlovákia és Ausztria turistaházaival. Bánkút feliratkozott erre a listára – mondta.

Az átadáson – amelyen jelen volt Hubay György és Csöbör Katalin Miskolc két fideszes országgyűlési képviselője – Gramantik Csaba, a síklub elnöke elmondta: 1919 decemberében a Magyar Természetjáró Egylet felvidéki osztályainak kongresszusán Pallavicini Alfonz Károly őrgróf átengedett 1045 négyszögöl területet turista-menedékház építésének céljára a Diósgyőri Egyesületnek, a turistaforgalom és a téli sportok beindulása ekkor kezdődött a Bükk-fennsíkon.

Bánkúton Miskolc és Eger közelsége, valamint a magyar viszonylatban kiválónak mondható hóviszonyok miatt igen élénk télisport-bázis alakult ki.

Az épület mostani átalakításával, felújításával négy saját fürdővel rendelkező, igényesen bútorozott szobát alakítottak ki húsz vendégnek, az elavult gépészeti és villamos hálózatot lecserélték, a tetőszerkezetet és a sérült homlokzatot felújították, a téli szezonban megnövekedett vendégforgalom kiszolgálása érdekében külső büfét is létesítettek.

A sípályák „hóminősége” is megváltozik a következő idényre, a projekt keretében egy korszerű, Prinoth Leitwolf típusú hótaposó gépet is vásároltak. A vendégéjszakák tekintetében a síklub kimagasló növekedésre számít.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.