Keresés
Magyar Nemzet
2019. június 20., csütörtök, Rafael napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/megvaltozott-munkakepessegueket-foglalkoztato-etterem-nyilt-7016222/

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató étterem nyílt

A kormány célja, hogy egyre több fogyatékos tudjon elhelyezkedni
Megnyílt a XII. kerületi polgármesteri hivatal épületében a Kék Madár Alapítvány megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő névre keresztelt étterme szerdán Budapesten.

– Fontos, hogy minden fogyatékossággal élő ember a képességei szerinti legteljesebb életet élhesse, és érezhesse, hogy értékes munkát tud végezni – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a sérült munkatársakat foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő étterem megnyitóján.

A politikus kijelentette, az kormány célja, hogy minél több fogyatékkal élő személy dolgozhasson. Ezért is tették járulékmentessé a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását a minimálbér kétszeresének mértékéig 2019-től, amire minden céget és alapítványt bátorítanak.

A megnyitó ünnepségen Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere elmondta, a Hegyvidék nyitott és befogadó kerület, ezért is támogatták az étterem megnyitását. A Hegyvidéki Ízlelőnek a polgármesteri hivatal ad helyet. Az ingatlant az önkormányzat bocsátotta a Kék Madár Alapítvány rendelkezésére.

A Hegyvidéki Ízlelő a Szekszárdon már sikerrel működő, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató Ízlelő étterem csapatának budapesti vállalkozása.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Ellenzéki összefogás

Férgeknek nevezte helyi ellenfeleit az ellenzék közös esztergomi jelöltje
Cserép János személyében sikerült közös jelöltet állítania az ellenzéknek Esztergomban. A korábbi momentumos politikus be is mutatkozott: tetvekhez és parazitákhoz hasonlította a kormánypártok helyi képviselőit.

Aktuális

Eb-ezüstérmes lett a magyar női kardcsapat
Az európa-bajnoki második hely kiharcolása nagy siker a női kardozóknak, és sokat is ér az olimpiai kvalifikációs menetelésben.

Fricz Tamás blogja

Ara-Kovács, a Bangóné szintjére jutó, magyargyűlölő „européer”
A Ferenc testvér által vezetett DK ma már nem más, mint új csomagolású SZDSZ, mely párt éppen igyekszik magához kötni és bekebelezni az „ifjúsági” SZDSZ-t, a Momentumot.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.