Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató étterem nyílt

Megnyílt a XII. kerületi polgármesteri hivatal épületében a Kék Madár Alapítvány megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő névre keresztelt étterme szerdán Budapesten.

Csekő Imre
2019. 06. 12. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Fontos, hogy minden fogyatékossággal élő ember a képességei szerinti legteljesebb életet élhesse, és érezhesse, hogy értékes munkát tud végezni – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a sérült munkatársakat foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő étterem megnyitóján.

A politikus kijelentette, az kormány célja, hogy minél több fogyatékkal élő személy dolgozhasson. Ezért is tették járulékmentessé a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását a minimálbér kétszeresének mértékéig 2019-től, amire minden céget és alapítványt bátorítanak.

A megnyitó ünnepségen Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere elmondta, a Hegyvidék nyitott és befogadó kerület, ezért is támogatták az étterem megnyitását. A Hegyvidéki Ízlelőnek a polgármesteri hivatal ad helyet. Az ingatlant az önkormányzat bocsátotta a Kék Madár Alapítvány rendelkezésére.

A Hegyvidéki Ízlelő a Szekszárdon már sikerrel működő, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató Ízlelő étterem csapatának budapesti vállalkozása.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.