Keresés
Magyar Nemzet
2019. szeptember 23., hétfő, Tekla napja
Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/belfold/megvaltozott-munkakepessegueket-foglalkoztato-etterem-nyilt-7016222/

Megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató étterem nyílt

A kormány célja, hogy egyre több fogyatékos tudjon elhelyezkedni
Megnyílt a XII. kerületi polgármesteri hivatal épületében a Kék Madár Alapítvány megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő névre keresztelt étterme szerdán Budapesten.

– Fontos, hogy minden fogyatékossággal élő ember a képességei szerinti legteljesebb életet élhesse, és érezhesse, hogy értékes munkát tud végezni – mondta Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár a sérült munkatársakat foglalkoztató Hegyvidéki Ízlelő étterem megnyitóján.

A politikus kijelentette, az kormány célja, hogy minél több fogyatékkal élő személy dolgozhasson. Ezért is tették járulékmentessé a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását a minimálbér kétszeresének mértékéig 2019-től, amire minden céget és alapítványt bátorítanak.

A megnyitó ünnepségen Pokorni Zoltán, a XII. kerület polgármestere elmondta, a Hegyvidék nyitott és befogadó kerület, ezért is támogatták az étterem megnyitását. A Hegyvidéki Ízlelőnek a polgármesteri hivatal ad helyet. Az ingatlant az önkormányzat bocsátotta a Kék Madár Alapítvány rendelkezésére.

A Hegyvidéki Ízlelő a Szekszárdon már sikerrel működő, fogyatékossággal élő embereket foglalkoztató Ízlelő étterem csapatának budapesti vállalkozása.

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Kedélyjavító Vettel-siker
Lehet elemezni a stratégiákat, de a lényeg az, hogy a 21 éves Leclerc új fiú a Ferrarinál, a négyszeres világbajnok Vettelt pedig valahogy ki kellett rángatni a gödörből.
Timmermans Soroshoz utazott New Yorkba
A holland politikus korábban számos alkalommal egyeztetett a spekulánssal, és Magyarországot is bírálták a találkozókon.

Poszt-trauma

Orbán Viktornak zengett az Avanti Ragazzi
Nagy pillanat.

Poszt-trauma

Előkerült Kálmán Olga
Segítsen neked a Gyurcsány!

Poszt-trauma

Lyukra futottak a balliberálisok, nincs hiány mozdonyvezetőből
Nem létező alagútban gázolt a fantomvonat.

Poszt-trauma

Rendőrre támadt a késelő
Ugyanez akár a Keletinél is lejátszódhatott volna.

Illegális bevándorlás

Új erőre kaptak az NGO-k
Ismét 218 bevándorlóval a fedélzetén köröz a Földközi-tengeren az Ocean Viking, arra várva, hogy egy uniós országtól megkapja a partraszállási engedélyt.

Túlterhelt légtér

Megtelt az európai égbolt
Több rekord is megdőlt tavaly az európai légi közlekedésben, a legforgalmasabb szeptemberi napon csaknem 40 ezer repülőgép szállt a fejünk felett.

Aktuális

Igen, arany, ami fénylik!
A gazdasági mutatószámok objektívek. A vélemény azonban sokszor szubjektív – nem mind arany, ami fénylik, érvel sok elemző, azaz minden jóban keresik a rosszat, akkor is, ha kivételesen nincs benne.

Fricz Tamás blogja

Juncker az örök föderalista és globalista
Az Európai Bizottság leköszönő elnöke már nem változik meg: ő valóban az Európai Egyesült Államok híve volt és maradt a mai napig.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.