Megvan az oka a túlbiztosításnak

Közel 3000 lélegeztetőgép áll rendelkezésre, ha berobbanna a járvány, de nincs erre utaló jel. A betegek száma a 2000-hez közelít, az operatív törzs úgy számol, hogy jövő hét végén tetőzhet a járvány. A részletekről Kollár Lajos egyetemi tanár, miniszteri tanácsadó beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

Forrás: Hír TV2020. 04. 21. 13:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kollár Lajos egyetemi tanár, miniszteri tanácsadó elmondta, hogy nagyon örül a május 3-ra várt tetőzés bejelentésnek, egy hónappal ezelőtt is ezt az időszakot jelölte meg, azt azonban hangsúlyozta, hogy a járvány természete kiszámíthatatlan, ezért nem lehet elbagatellizálni. Ez az oka az erős túlbiztosításnak is, mind lélegeztetőgépek, mind az ágyak tekintetében. Kollár Lajost a miniszterelnök úr azzal a feladattal bízta meg, hogy kezdjék meg az egyeztetést a különböző szakmai kollégiumokkal, hogy a könnyítéseket a járvány lecsengésének ütemével hangolják össze. El kell készíteni egy nagyon komoly szakmai tervet, amelyben patikamérlegen kimért egyensúlyban kell lenniük az intézkedéseknek és nagy figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy elkerüljék az esetleges berobbanást.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.