Méltó módon ünnepli meg 75 éves évfordulóját a Szabad Föld

A magyar vidék családi lapjává vált napjainkra a 75 évvel ezelőtt indult Szabad Föld – mondta Gajdics Ottó, a lap főszerkesztője. A mai napig az egyik legnagyobb példányszámú hetilap a Szabad Föld Magyarországon, és ezt a pozíciót a jövőben is szeretnénk megtartani – tette hozzá.

Forrás: origo.hu2020. 08. 29. 17:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szabad Föld 75 éves évfordulóját többféle módon ünnepli meg a lap – mondta Gajdics Ottó az Origónak.

A Szabad Föld főszerkesztője kifejtette, hogy a pénteken megjelent számban egy 24 oldalas melléklettel emlékeznek a mögöttünk hagyott 75 évre, valamint hamarosan egy nagyszabású összejövetelt tartanak a lap régi és jelenlegi munkatársai között.

Tervben volt egy közönségtalálkozó is, de azt a járványhelyzetre tekintettel le kellett mondani – tette hozzá.

Gajdics Ottó kifejtette, hogy a Szabad Föld értelemszerűen jelentősen átalakult az elmúlt háromnegyed évszázadban.

Mostanra egyértelműen egy családi hetilappá vált, aminek az egyik legnagyobb értéke, hogy a mindennapos zűrzavarban olyan olvasmányokat adnak az embereknek, ami a mindennapi problémáik megoldását segíti.

Fotó: Origo

A főszerkesztő példaként említette, hogy az egészségvédelmen át a kerti tanácsokig segítik az olvasók mindennapi életét.

A magyar vidék lapjává vált a Szabad Föld, de ez nem jelenti azt, hogy nem írnak budapesti témákról – mondta Gajdics Ottó.

Szólt arról is, hogy a mindennapi életet segítő írások mellett nagyinterjúk és kétkolumnás riportok is megtalálhatóak a lapban.

Az utóbbi műfajok sajnos egyre inkább eltűnőben vannak a magyar sajtóban, de a Szabad Földben a jövőben is megtalálhatóak lesznek.

A mai napig az egyik legnagyobb példányszámú hetilap a Szabad Föld Magyarországon, és ezt a pozíciót a jövőben is szeretnénk megtartani.

Gajdics Ottó elmondta, hogy pont ezért írta a mostani ünnepi számba, hogy a nagyszülők mindenképpen adják az unokák kezébe a lapot, hogy legyen még 75 éve a lapnak.

Természetesen megújult az újság honlapja is, de az igazi az, ha valaki a kezébe tudja venni a hetilapot, és alaposan végig tudja olvasni – zárta a főszerkesztő.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.