Mélybe zuhanhat a turizmus Miskolcon a késlekedő nyitás miatt

Ha továbbra is zárva maradnak Miskolcon a helyi turizmus ékkövei, az élményfürdő, a barlangfürdő és a strand, akkor az más vállalkozásokat is magával ránthat, és lejtőre teszi a városban a turizmust – véli a helyi Fidesz–KDNP. A kormánypártok azonnali nyitást és felelős városvezetést követelnek a gondatlanság helyett. Városházi információk szerint az élményfürdő június közepe előtt biztosan nem nyit ki.

2021. 05. 21. 13:09
null
Szomorú kép, üres a medence a strandon Forrás: Fidesz Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyitás helyett zárás, pezsgő fürdőélet helyett üres medencék, ez jellemezi leginkább ma Miskolctapolcát – erről beszélt pénteken, Miskolcon Gazdusné Pankucsi Katalin Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő és Nagy Ákos, a Fidesz helyi frakcióvezetője. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy 2010-ben, amikor a miskolciaknak elege lett a baloldali városvezetés tehetetlenkeedéséből, csak káosz, adósság, kilátástalanság, magas munkanélküliség és a turizmus hiánya jellemezte Miskolcot.

– Talán sokan emlékezhetnek rá, hogy Miskolctapolca 2010 körül egy feledésbe merült városrész volt, lepusztult területekkel és épületekkel. Az egykor szép emlékű tapolcai strand bejáratát méteres gaz borította, mindez azért, mert 2004-ben a baloldal egyszerűen bezárta a fürdőt.

Emiatt hanyatlásnak indult a környék szálloda- és vendéglátóipara, a turisztikai bevételek jelentősen csökkentek, az ingatlanok értéke zuhanni kezdett. Oda jutottak, hogy 2008-ban a városrészben élők le akartak válni, egy véleménynyilvánító szavazáson elsöprő többséggel erről döntöttek. Erre szerencsére végül nem volt szükség – mutatott rá a két kormánypárti politikus.

Szomorú kép, üres a medence a strandon
Fotó: Fidesz, Miskolc

Kiemelték, hogy 2010 után a polgári vezetés elkezdte a tervezést, mintegy hárommilliárd forintból 2015-re elkészült a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésének első üteme. Szavaik szerint ennek eredményeként helyben ma is az egyik legkeresettebb turisztikai célpont Miskolctapolca. – A fejlődés azonban nem állt le, és nemrégiben készült el Miskolctapolcán hazánk egyik legnagyobb wellness- és élményfürdő komplexuma. A csaknem 13 milliárd forintból megvalósult álomfürdőbe évi 280 ezer vendég érkezhetne hozzánk. De ez sajnos egyelőre csak feltételes módban használható, ugyanis ezt az egyedülálló álomfürdőt nem nyitja ki Miskolc. Annak ellenére nem nyitja ki a város, hogy a kormány 700 millió forint extra működési támogatásban részesítette a fürdőkomplexumot – hívták fel a figyelmet a sajtótájékoztatón.

Hozzátették: napról napra, hétről hétre súlyos millióktól, tízmillióktól, százmillióktól esik el a város a szakmaiatlanság és a hozzá nem értés miatt.

– Márpedig ez sajnos többször is megmutatkozott a baloldali városvezetésnél. Elég csak arra gondolni, hogy a járvány ideje alatt egy vízvezeték-szerelő és egy humorista irányítja az egészségügyi bizottságot, a tömegközlekedést romokba taszítja a politikusok által felhizlalt felügyelőbizottság, pénzhiányra panaszkodnak, de megduplázzák a tiszteletdíjaikat, és új alpolgármestert neveznek ki. Most pedig, amikor a kormány 1,3 milliárd forintot ad mentőövként működési költségekre, leállítják a fűnyíró traktorokat is, és embermagasságú gaz lepi el a várost – hangsúlyozták a kormánypárti politikusok.

Szavaik szerint botrányos, hogy a barlangfürdő, a strand és az élményfürdő is zárva van, utóbbit városházi információk szerint június közepe előtt semmiképpen nem fogják megnyitni.

– Nem csoda, ha haldoklik az idegenforgalom Miskolctapolcán. Szakemberek szerint is súlyos hiba volt leereszteni a barlangfürdő vizét, ami miatt repedezni kezdtek a sziklafalak. Talán az átlagembereknek kicsit furcsának tűnhet, hogy csavarokkal akarják megakadályozni, hogy több tíz tonnás szikladarabok ne szakadjanak le a fürdőben. A szakmaiatlanság és az alkalmatlanság tehát ide vezetett. Joggal merül fel a kérdés, hogy hogyan várja el a tapolcai szállodáktól és szállásadóktól a város vezetése, hogy idegenforgalmi adót fizessenek, amikor a nyitás feltételeit sem biztosítja. Ez a bűnös hanyagság, az ilyen fokú és mértékű gondatlanság kárt okoz a tapolcaiaknak, és kárt okoz a miskolciaknak is – hangsúlyozták a sajtótájékoztatón. Hozzátették: Miskolc többet érdemel! Úgy vélik, ha ezek az áldatlan állapotok maradnak még hosszú hetekig a városban, akkor egyértelmű, hogy Miskolc a múltat és nem a jövőt választotta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.