Menczer Tamás: A magyar emberek világszinten is kiemelkedően teljesítenek

A munkahely és a biztos jövedelem magyar érdek – emelte ki Facebook-posztjában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden.

Forrás: MTI2019. 09. 17. 8:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás videójában úgy fogalmazott: „külpolitikánk minden területén a legfontosabb a magyar érdek képviselete”. Így van ez a külgazdasággal kapcsolatos munka során is – tette hozzá.

Azt mondta: arra törekszenek, hogy minden magyar embernek kiszámítható, biztos munkahelye legyen, és így időről-időre mindenki léphessen egyet előre.

2009-ben a balliberális kormány utolsó teljes évében 27 beruházásról született döntés a kormány befektetési-ösztönzési rendszerén keresztül. Ez a szám tavaly 98 volt, vagyis majdnem négyszer annyi beruházásról született döntés tavaly, mint a Gyurcsány-Bajnai-korszak utolsó évében. 2009-ben a beruházások kevesebb mint 5500 munkahelyet teremtettek, tavaly viszont több mint háromszor ennyit, több mint 17 ezret – közölte Menczer Tamás.

Mindemellett a bérek is folyamatosan nőnek. A befektetési ügynökségeken keresztül megvalósuló beruházásoknál: 304 ezer forintról 505 ezer forintra nőtt az átlagbér 2017 és 2019 között – tette hozzá.

„Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a magyar emberek világszinten is kiemelkedően teljesítenek, munkájukra igény van” – jelentette ki az államtitkár, hozzátéve: az itt előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi szinten is versenyképesek.

„A balliberális kormányok csődbe vitték az országot, most azonban a magyar emberek munkájának, valamint a magyar emberek és az Orbán-kormány szövetségének köszönhetően egyre több családnak van biztos, kiszámítható megélhetése” – fogalmazott Menczer Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.