Menczer Tamás: Cseh Katalin és a Momentum feláldozná a kárpátaljai magyarokat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás reagált Cseh Katalin vasárnapi kijelentéseire. A Momentum EP-képviselője az RTL-nek adott interjújában nehezményezte, hogy a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs folyamatait.

Forrás: Facebook2020. 02. 10. 11:38
Cseh Katalin
Budapest, 2019. május 6. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetõje a Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik EP-listavezetõjével közösen tartott EP-választás: az Európai Unió jövõjérõl címû sajtótájékoztatón az Országgyûlés Irodaháza elõtt 2019. május 6-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyarellenes Momentumról egy kicsit bővebben – kezdi bejegyzését közösségi oldalán az államtitkár.

Ha egy politikusnak a külhoni magyarok nem fontosak, az itthon élők sem lesznek azok! Ne legyen kétségünk! Akkor neki valami, valaki más fontos.

A momentumos Cseh Katalin tegnap azért támadta a kormányt, mert a magyar kormány kiáll a kárpátaljai magyarok mellett. Valójában Cseh Katalin nem a kormányt, hanem a kárpátaljai magyarokat támadta. A Momentum megcsinálta már ezt a Felvidéken és Erdélyben is, most Kárpátalja volt soron.

Cseh Katalinnak nem tetszik, hogy a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs folyamatait, szerinte a kormány veszélyezteti a régió stabilitását.

Ez szamárság, a kormány nem veszélyeztet semmit, egészen egyszerűen nem engedi el a kárpátaljai magyarok kezét. Soha, semmilyen körülmények között. Az anyanyelvi oktatásuk és az anyanyelv-használati joguk veszélyben van, ezért lép fel a magyar kormány. Nem jókedvünkből blokkoljuk Ukrajna integrációs folyamatait, hanem azért, mert nincs más eszközünk, és a kárpátaljai magyarokat nem áldozzuk fel a világpolitika oltárán. Cseh Katalin és a Momentum megtenné.

Mi szívesen támogatnánk újra Ukrajna közeledését az EU-hoz és a NATO-hoz, éppen ezért Kijevben Szijjártó Péter külügyminiszter úr múlt pénteken két javaslatot is tett a helyzet rendezésére vonatkozóan, reméljük, mielőbb célhoz érünk.

Mindezzel a Momentum és Cseh Katalin is biztosan tisztában van. Akkor vajon mi az oka annak, hogy a Momentum következetesen a külhoni magyarok ellen lép fel? A magyarok helyett kit képvisel ilyenkor? Hogy lehetne bízni abban a magyar politikusban, aki a magyarok ellen cselekszik? – írta a Facebookon Menczer Tamás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.