Menczer Tamás: Magyarországot megválasztott kormánya és nem az NGO-k képviselik

A magyar-amerikai kapcsolat gazdasági és védelmi pillére eddig is kifogástalan volt, a Trump kormány hivatalba lépése óta pedig a politikai kapcsolatok is folyamatosan javultak, ezt bizonyítja Mike Pompeo hétfői budapesti látogatása is – jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Menczer Tamás. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára elmondta: a mostani amerikai kormány valóban foglalkozik a közép-európai térséggel, emellett jó néhány kérdésben egyetért az amerikai és a magyar kormány, ilyenek a határvédelmi intézkedések, az illegális bevándorlás elutasítása és az üldözött keresztények segítése.

Forrás: MTI2019. 02. 13. 12:15
null
Forrás: ECHO TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Menczer Tamás szerint a politikai kapcsolatok újjáépítése kezdődött el a Trump-adminisztráció hivatalba lépése óta, a hétfői találkozó pedig ennek egy fontos állomása volt. Emellett 1700 amerikai vállalat 105 000 magyar embernek ad munkát, a védelmi kapcsolatok pedig kifogástalanok, mint mondta: a NATO-ban történő magyar szerepvállalásról mindig elismeréssel beszélnek.

Az államtitkár kiemelte: mindkét ország elutasította az ENSZ migrációs csomagját, az Egyesült Államok volt az első, Magyarország pedig a második ország amely nem-mel szavazott a javaslatra.

Azzal kapcsolatban, hogy Mike Pompeo civil szervezetek képviselőivel találkozott Budapesten úgy fogalmazott: a magyar társadalmat nem az NGO-k képviselik, hanem a megválasztott magyar kormány és a megválasztott képviselők, akik megmérettették magukat egy demokratikus választáson.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.