Így csalnak a vakcinával a Pesti úti idősotthonban

Az előírásokat megkerülve, jogtalanul jutnak hozzá az idősotthon vezetőinek a rokonai az oltáshoz.

Forrás: metropol.hu2021. 03. 08. 14:35
null
Ha baloldalon múlna, sokan még nem kaptak volna oltást a koronavírus ellen Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI/Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még februárban számolt be a PestiSrácok.hu arról, hogy kiderítették, az otthon vezetőinek rokonai idős ápoltak kárára juthattak hozzá a vakcinához.

A Ripost.hu most az ott dolgozó nővérektől tudta meg, hogy pontosan milyen módszerekkel dolgoztak a csalók, akik azóta is vezetik az intézményt, pedig a fővárosi illetékesek mindent tudnak a „vakcinalopásról”.

A lapnak nyilatkozó – névtelenséget kérő –, ma is az otthonban dolgozó nővérek részletesen beszámoltak a csaló módszerekről.

Az otthon vezetői közül többen becsempészték hozzátartozóik papírjait az idős ápoltak egészségügyi dokumentációja közé, hogy ők is megkaphassák az oltást.

A legnagyobb felháborodást az intézményben dolgozó nővérek körében az az eset keltette, amikor az egyik vezető saját, teljesen egészséges, 22 éves fia adatait csempészte az oltásra várók papírjai közé. Azt hazudta, hogy a fiú az intézmény alkalmazottja – írja a Ripost.hu.

– Nem sajnáljuk mi az oltást senkitől, félre ne értsenek! De azt felháborítónak tartjuk mindannyian, hogy egy egészséges, életerős fiatal férfi hamarabb kap így védettséget, mint egy idős, beteg ember! Mert ezt az oltást mindenképp egy olyan ember elől vették el, aki sokkal inkább rászorult volna – mondta felháborodva az egyik nővér, majd azt is hozzátette: erről az esetről már mindenki tud az otthonban, és kivétel nélkül minden dolgozó elítéli.

A lap az információval először az intézmény vezetőjéhez fordult, hogy megtudják, hogyan történhetett meg mindez,

ő azonban, nem tagadva a történteket, a fenntartóhoz, a fővárosi önkormányzathoz irányította a lapot.

A főpolgármester sajtóhivatala nem cáfolta, hogy mindez megtörtént, mindösszesen ennyit közöltek: „Az idősotthonokban a tömeges oltás után megmaradt vakcinák sorsáról nem az intézményvezetők, nem a fenntartók döntenek, hanem minden esetben a helyszínen tartózkodó, az oltás folyamatát vezető, úgynevezett oltásparancsnok dönt.”

Az intézményt fenntartó fővárosi önkormányzat a felelősséget egyértelműen arra az orvosra hárítja, akit az idősotthon vezetői a jogtalanul becsempészett iratokkal megtévesztettek.

Az esetnek azóta sem lett semmiféle következménye. A hozzátartozóikat jogtalanul beoltató, vakcinatolvaj vezetők továbbra is a helyükön vannak, Karácsony Gergely nem lát semmiféle kivetnivalót a történtekben.

A teljes cikket IDE kattintva olvashatják el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.