Miért nem mondott igazat Gyurcsány Ferenc 12 évvel ezelőtt?

Illés Boglárka, a Fidelitas elnöke közösségi oldalán megosztott bejegyzésében részletesen elemzi Gyurcsány Ferenc 12 évvel ezelőtti lemondásakor elhangzott kijelentéseinek igazságtartalmát.

Forrás: FACEBOOK2021. 03. 22. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

,,Nem lenne jó, ha a miniszterelnök előhúzná a mellényzsebéből a nevet.'' – idézi fel Gyurcsány Ferenc 2009. március 22-én elhangzott kijelentését a Fideliatas elnöke, melyekből kiindulva megvizsgálja, hogy az egykori miniszterelnök miért nem mondott igazat a fent idézett szavaival sem.

„12 éve mondott le csődkormánya vezetéséről, de a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal biztosította: ne az emberek döntsenek az új kormány vezetőjéről, hanem frakciók közötti egyezségek útján dőljön el.

Közben Gyurcsány a lemondása bejelentésének napján pártelnöknek választatta magát, így a következő miniszterelnök személyéről szóló tárgyalások 3 tagú MSZP-s delegációjának vezetője lett.

A bejelentés az MSZP elnökségét váratlanul érte, akik még a miniszterelnök utódlásának kérdéséről elnökségi ülést is tartottak, miközben Gyurcsány már pontosan tudta, hogy formálisan kivel szeretné válta(t)ni magát, hiszen kijelentette: nem számol azzal, hogy nem találnak új miniszterelnököt. Bokros Lajos lehetséges miniszterelnök-jelöltségéről pedig csak annyit mondott: »rendkívül csodálkoznék, ha miniszterelnök lenne belőle Magyarországon« .” – elemzi a 12 éve történt lemondás körülményeit, majd felidézi:

„Bajnai lehetséges jelöltként hamar a baloldali újságok címlapjára került.

Az a Bajnai, akivel már '89-ben, KISZ-titkárként egy új baloldali szövetség létrehozását sürgették (, amikor Bajnai az Unió a Demokratikus Szocializmusért elnevezésű mozgalom ügyvivője volt).

Az a Bajnai, akinek az édesapja által alapított cégben kezdenek el mind a ketten a dolgozni a '90-es évek elején.

Az a Bajnai, aki Gyurcsány csődkormányában több kormányzati pozíciót is betöltött, mielőtt miniszterségig (, majd miniszterelnökségig...) jutott volna.

A »független-objektív« befektetők, szakértők és elemzők természetesen minden felületen hangot adtak annak, hogy a »stabilitás« érdekében minél hamarabb dönteni kell az új miniszterelnökről és a bizalom helyreállításához szükséges, hogy nemzetközi tekintéllyel bíró szakembert válasszanak meg kormányfőnek.” – értékelt, majd megállapítja:

„A forgatókönyvet tehát megírták, a színpadot felállították, Gyurcsány pedig rendezőként előre vetítette: »a február 16-án meghirdetett kormányzati tervnél keményebb intézkedésekre van szükség.«

Azt pedig láthattuk, hogy ha a magyar embereket megszorító politika végrehajtásáról van szó, abban Bajnai szívesen jeleskedik.

Hát így működik Feri. Azóta is!

És aki erre vagy Gyurcsány bármilyen »visszavonulást« tartalmazó kijelentésére azt mondja, hogy »bölcs«, az vagy végtelenül naiv és tudatlan, vagy egyszerűen a hatalom megszerzéséért bármire képes.

Ha kitart Gyurcsány mellett, akkor ez a kérdés eldőlt. A romentumtól a ballikig.”

,,Nem lenne jó, ha a miniszterelnök előhúzná a mellényzsebéből a nevet.''

2009. március 22.

Nézzük, hogy Gyurcsány...

Közzétette: Illés Boglárka2021. március 22., hétfő

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.