Migránsokat szállító taxist ítéltek el Tatán

A Tatai Járásbíróság két év börtönbüntetésre ítélt első fokon csütörtökön egy egyéni vállalkozóként dolgozó budapesti taxist, aki négy afgán migránst akart az osztrák határ közelébe vinni – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 09. 24. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Sándor helyettes sajtószóvivő tájékoztatása szerint a sofőr hétfőn Budapesten vette fel az autójába az utasokat, akik előre 100 eurót fizettek. A taxis útközben közölte az afgánokkal, hogy a határzár miatt csak a határ közelébe szállíthatja őket, majd átadta nekik mobiltelefonját a továbbjutás megszervezéséhez.

A járművet az M1-es autópályán Tata közelében állította meg a rendőrség. A Tatai Járásbíróság a vezetőt 2 év börtönbüntetésre ítélte, valamint a tőle lefoglalt telefont és valutát elkobozta. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.