Milliárdokat hazudik el az új vezetés Újpesten

Az újpesti nem az első eset, ahol az új, ellenzéki vezetés bizonyítékok nélkül azt állítja: még sincs annyi pénze az önkormányzatnak, mint amennyi az általuk is aláírt átadás-átvételi dokumentumokban szerepelt.

2019. 11. 25. 11:12
BÚS Balázs; WINTERMANTEL Zsolt
Budapest, 2019. május 29. Wintermantel Zsolt (Fidesz-KDNP), a IV. kerület polgármestere (k) és Bús Balázs (Fidesz-KDNP) III. kerületi polgármester (j) a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. május 29-én. MTI/Bruzák Noémi Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Újpest költségvetését kilencmilliárd forint plusszal, példás rendben adtam át. Aki mást állít, bizonyítsa be a vádaskodását a törvény előtt, mert ennek hiányában azt bizonyítja be, hogy szándékosan hazudik!” – reagált Wintermantel Zsolt (képünkön), a városrész volt polgármestere arra, hogy Trippon Norbert, a szocialistából lett DK-s önkormányzati képviselő azt állította, hogy a múlt héten „az újpesti önkormányzat kötelezettségállománya elérte a tízmilliárd forintot, míg pénzügyi eszközállományunk mindössze hétmilliárd forint”.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

A kormánypárti politikus az önkormányzat október 22-i átadás-átvételéről leírta: az eseményen, amelyen átadták a gazdálkodásról szóló iratokat, köztük a kerület főkönyvét, jelen volt a kormányhivatal képviselője és az új vezetés saját ügyvédje is. A Facebook-bejegyzéshez csatolt dokumentum is a Wintermantel Zsolt állítását erősíti meg, miszerint öt hete az önkormányzatnak értékpapírban, a pénztárban és a számláján kilencmilliárd forintja volt, amit az új városvezetés aláírásával is elismert. „De úgyis kiderül majd minden a zárszámadásnál” – fogalmazott Wintermantel. Az újpesti egyébként nem az első eset, ahol az új, ellenzéki vezetés bizonyítékok nélkül azt állítja: még sincs annyi pénze az önkormányzatnak, mint amennyi az általuk is aláírt átadás-átvételi dokumentumokban szerepelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.