Minden egészségügyi feltétel adott a védekezéshez + videó

Orbán Viktor az operatív törzs ülését követően elmondta, a betegek száma valószínűleg emelkedni fog.

Forrás: MTI2020. 09. 26. 11:28
ORBÁN Viktor
Bled, 2020. augusztus 31. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak a 15. Bledi Stratégiai Fórumon 2020. augusztus 31-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Rendelkezésre áll a szükséges számú kórházi ágy, egészségügyi eszköz és személyzet Magyarországon – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésről a Facebook-oldalára szombat reggel feltöltött videóban.

A miniszterelnök az operatív törzs reggeli ülése után kiemelte: a koronavírus-járvány második hulláma nagy lendülettel megkezdődött Magyarországon is.

Emlékeztetett arra, hogy az operatív törzs ülésein rendszeresen áttekintik a kórházi kapacitásokat, vagyis azt, hogy van-e elegendő ágy, eszköz, lélegeztetőgép, orvos és személyzet.

– A szombati ülésen azt a tájékoztatást kapta – tette hozzá –, hogy ezek közül minden rendelkezésre áll, és bár vannak „lezsírozott” járványkórház-kapacitások is, ezeknek a megnyitása most még nem szükséges.

– A betegek száma valószínűleg emelkedni fog, és valamikor ezeket meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos mennyiségű egészségügyi tartalékkal rendelkezünk – mondta Orbán Viktor.

Adócsökkentéssel és beruházásokkal küzd Magyarország a válság ellen

– Magyarország a koronavírus-járványt követő gazdasági fellendülést a beruházások növelésével és adócsökkentéssel kívánja elérni – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök a Reuters hírügynökségnek adott nyilatkozatában pénteken.

– Beruházás, beruházás, beruházás, adócsökkentés és beruházás – fogalmazott a kormányfő arra a kérdésre válaszolva, hogyan próbálná fellendíteni a magyar gazdaságot. – A beruházásokra összpontosítunk, mert ha vannak beruházások, akkor vannak munkahelyek is – jelentette ki. Az adócsökkentéssel már az elmúlt tíz évben is többször élt az Orbán-kormány, amely lépések a gazdasági növekedésre pozitív hatást fejtettek ki.

A munkahely-támogatási programmal összefüggésben Orbán Viktor azt mondta: ha van arra indok, akkor a kormány meghosszabbítja a programot, de most mindenekelőtt a beruházásokra összpontosít.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.