Mindenkinek joga van tudni, melyek a veszélyeztetett korosztályok, csoportok

Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, és milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben.

2020. 04. 01. 19:00
null
2020.03.31. Szekszárd Fertőtlenítik Szekszárd köztereit és buszmegállóit. A képek Szekszárd belvárosában a Garay téren készültek. Fotó:Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság Fotó: Fotó:Mártonfai Dénes/Tolnai Népújság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kabinet kommunikációs akciócsoportjának vezetője azt mondta, az volt a kormány célja a koronavirus.gov.hu oldal kedden kibővített adatszolgáltatásával, hogy mindenkinek meg tudják mutatni a vírus terjedésének „valódi módját, illetve útját”, továbbá „a betegség, illetve a betegség által okozott problémák valódi jellegét”.

A statisztikákból nyilvánvaló, hogy a 65 év felettiekre, valamint a krónikus betegségben szenvedőkre a vírus komoly veszélyt jelent, ezért fontos, hogy ők még pontosabban és körültekintőbben tartsák be az elmúlt időszakban megfogalmazott kéréseket, a hatóság által előírt rendszabályokat – hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Az oldalon a vírus megyei terjedését is bemutató grafikát is használnak, és abból nyilvánvaló, hogy a vírus Magyarországon mindenhol jelen van – jelezte.

Kovács Zoltán arra kérte az embereket, hogy figyeljék a koronavirus.gov.hu oldalon megjelenő információkat.

„Nekünk az a dolgunk, hogy minden nap az Önök egészségének védelméért és a vírus terjedésének lassításáért küzdjünk” – fogalmazott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.