Mindenkit csak becsapott és megalázott Bíró László

A Fidesz Koncz Zsófiát indítja Borsodban, programjának lényegét így foglalhatjuk össze: fogjunk össze a munkahelyek – és nyugodtan mondhatjuk: az élet – védelmében! Vele szemben a baloldali pártok jelöltjeként Bíró László indul, akiről a kampányban kiderült, hogy durva, antiszemita kijelentéseket tett, és hogy korábbi vállalkozásában nem fizette ki a munkavállalóit, sőt fegyverrel fenyegette őket, amikor a fizetésüket kérték.

Forrás: origo.hu2020. 10. 11. 14:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az időközi választásra azért kerül sor, mert a 2018 áprilisában a Fidesz színeiben mandátumot nyert Koncz Ferenc egy tragikus motorbalesetben meghalt. Lánya, Koncz Zsófia vállalta, hogy édesapja helyett, szintén a Fidesz támogatásával megméretteti magát a választók előtt. Koncz Zsófia ellen indul a teljes baloldal jelöltjeként Bíró László, illetve az Iszomm jelöltje, Tóth Ádám.

Koncz Zsófia

Koncz Zsófia fiatal kora ellenére impozáns szakmai és közéleti életutat tudhat maga mögött. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogot hallgatott, közben egy évet Franciaországban töltött ösztöndíjjal. A család ismerősei szerint Koncz Zsófia valódi „apja lánya” karakter, az édesapja mellett már egészen fiatalon kialakult benne az erős közéleti érdeklődés.

Koncz Ferenc két cikluson keresztül volt Szerencs polgármestere, így nem túlzás azt mondani, hogy belenevelkedett a politika világába. Édesapja politikai karrierjének alakulásával párhuzamosan megismerte a vidéki kistelepülések vezetésével járó feladatokat és a parlamenti munkát egyaránt.

Az egyetem közben kapcsolódott be a Fidelitas közösségébe, évekig az ifjúsági szervezet alelnöki tisztségét is ellátta.

Az utóbbi néhány évben Koncz Zsófia Magyarország washingtoni nagykövetségének külpolitikai munkatársaként dolgozott. A harmincéves szerencsi jelölt fiatal kora ellenére biztos tudással rendelkezik az államigazgatás és a nemzetközi kapcsolatok területén.

Fotó: Mirkó István (MI)

Bíró László

Bíró László, a Jobbik politikusa 2010 óta tagja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlésnek, a pártja listájáról került a testületbe. Széles baloldali támogatás mellett 2018-ban már megpróbált bejutni a parlamentbe, azonban a Fidesz jelöltje, Koncz Ferenc több mint 17 százalékos előnnyel utasította maga mögé Bírót.

Bíró László inkább vállalkozóként vált ismertté, de erősen negatív értelemben.

Az egész ország értesült arról, hogy az érdekeltségébe tartozó Hegyalja-Mix jelentős munkabértartozást halmozott fel dolgozóival szemben. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Bíró Lászlónak volt egy varrodája 2014 és 2016 között, majd az csődbe ment, és a dolgozók bérét sem fizették ki. Pedig több tíz milliós állami bértámogatást vett fel, pontosan azért, hogy a dolgozóit kifizethesse.

Bíró László nemcsak az „üzleti” ügyeivel, hanem közéleti megnyilvánulásaival is botrányt okozott. Mikor a jobbikos politikus bejelentette indulását az időközi választáson, nyilvánosságra került, hogy

korábban a közösségi média felületén rasszista és antiszemita megjegyzéseket tett.

Többek között Budapestet Judapestnek, egy szálloda izraeli vendégeit pedig tetűcsúszdásoknak nevezte. Ami igazán sokatmondó, meglepő, hogy azok a baloldali politikusok sem határolódtak el Bírótól, akik amúgy antirasszista díjak birtokosai – ez sokat elmond a baloldal valódi viszonyáról a rasszizmushoz.

Bíró megpróbálta ellopni Koncz programját

Koncz Zsófia előnye az, hogy édesapja munkáját folytatná, amivel még az MSZP szavazói is elégedettek voltak. A választókerület belső részeiben pedig eleve egyértelmű polgári előny mérhető.

„Bizakodóak vagyunk, reméljük, hogy az elkezdett munka és a mindenki számára látható eredmények meggyőzik a választókat a folytatás szükségességéről. Azzal tisztában kell lennünk, hogy ebben a választókerületben a Fidesz–KDNP sosem kapta meg a szavazatok abszolút többségét. Most, hogy a náciktól a kommunistákig mindenki összeállt a baloldalon, különösen nagy szükség van arra, hogy a nemzeti oldal választói mind elmenjenek szavazni.„ – vélekedett Hollik István a Fidesz várakozásait illetően.

Az említett abszolút többségtől Koncz Ferenc nem sokkal maradt el, 2018-ban 49,3 százalékot kapott. Hogy Koncz Ferenc munkájával mennyire meg voltak elégedve a választókerület lakói, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy

Bíró László megpróbálta ellopni Koncz Zsófia programját, és a „Folytassuk együtt a megkezdett munkát!” szlogennel próbált kampányolni a korteshadjáratban.

A lopást a drot.info vette észre a választási anyagok elemzése közben.

A portál szerint sokatmondó, hogy Bíró miért kormányzati fejlesztéseket jelenített meg plakátjain és szórólapjain. Többek között a Szerencsi Bonbon Kft. és a Hell energiaital gyártója munkahelyteremtő beruházásait, amelyek magyar állami támogatással valósultak meg, és amelyekért Koncz Ferenc mellett lánya, Koncz Zsófia is sokat dolgozott.

A teljes cikket az alábbi linkre kattintva érhetik el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.