Minimum politikai hiba volt, hogy Gyurcsány nem mondott le

Kósa András, a Népszava újságírója, Jeszenszky Zsolt politikai „hobbista”, Kereki Gergő, a mandiner.hu főszerkesztő-helyettese, Dézsy Zoltán dokumentumfilm-rendező, Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, és Pesty László dokumentumfilm-rendező voltak hivatottak arra, hogy a csütörtök estét átdiskurálva ki-ki a maga igazáról próbálja meggyőzni a vitapartnerét. A szokott parázs hangulatú szópárbajok Huth Gergely műsorvezető moderálása mellett zajlottak.

Forrás: Hír TV2019. 10. 25. 13:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy beszélhetünk rettegésről egy demokratikus körülmények között, az ellenzék előretörését hozó választás után úgy, hogy közben Gyurcsány Ferenc az embereket oktatja demokrácia-teljesítményből és Orbán Viktor-becsületből a Parlamentben, miközben azért a 13 évvel ezelőtti rendőrterror eseményeivel egyesek szerint nem történt meg a szembenézés és az elszámolás? – tette fel a kérdést Huth Gergely.

A fő probléma szerintem az, hogy nemcsak megtörténtek a 2006-os október 23-i események, amely során ugye emberek szemét lőtték ki, bordákat törtek el, tüdőn lőtték és folyt a vér és nem sorolnám, hanem mindezek után Gyurcsány Ferenc nem vont senkit felelősségre (…) – reagált elsőként Pesty László.

Gyurcsány 2006 kezelésében meg azzal, hogy nem mondott le rögtön az őszödi beszéd kiszivárgása után, ezzel minimum politikai hibát követett el. Hogyha azt bárki tudja bizonyítani, hogy az ő utasítására mentek ki a rendőrök, alávaló módon, azonosító szám nélkül és csinálták azt, amit csináltak, akkor ezzel büntetőjogi felelősséggel tartozik Gyurcsány Ferenc – tette hozzá Nagy József.

Ő volt annak a kormánynak a feje, amely kormánynak a belügyminisztériuma a rendőrséget irányította, tehát itt politikai és jogi felelősség is felmerül – szögezte le Kereki Gergő. Az akkor megtörtént nagyon durva jogsértéseket csupa olyan fórum dolgozta fel és állt ki az áldozatok mellett, akiket ti most előszeretettel Soros-bérenceztek le (…) – mondta el a véleményét Kósa András.

Most újra felbukkannak a relativizáló, megvédő narratívák. És ugye van egy generáció, amely ezt egyáltalán nem élte meg első kézből, és bármit el lehet neki adni és meg is történik a bárminek az eladása – válaszolt az elhangzottakra Jeszenszky Zsolt.

A teljes adás IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.