Újabb szájmaszkok és tesztek érkeztek ma Kínából – Nézze meg!

Szijjártó Péter: a Magyarország-Kína légihíd továbbra is fontos az egészségügyi védekezés sikerében.

Forrás: MTI2020. 05. 01. 12:04
null
Fotó: Árvai Károly/Kormány.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Öt repülőgéppel 4 millió 100 ezer maszk és 100 ezer teszt érkezett Kínából Magyarországra pénteken – közölte a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter a felvételen elmondta, hogy ezek az eszközök is mind az egészségügyi védekezést szolgálják.

Kiemelte, a Magyarország-Kína légihíd továbbra is főszerepet játszik az egészségügyi védekezés sikerében Magyarországon, hiszen az orvosok, ápolók, rendőrök, katonák számára szükséges védőfelszereléseket Kínából szerzi be a kormány, mint mindenki más.

Fotók: Árvai Károly/Kormány.hu

Mivel továbbra is a hosszútávú védekezésre és a szükséges termékek hosszútávú biztosítására rendezkedünk be, ezért az elkövetkezendő napokban és hetekben is folyamatos lesz a légi teherforgalom Kína nagy repülőterei és a budapesti repülőtér között – fogalmazott a miniszter.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.