Mirkóczki bosszújáról beszél a kilépett momentumos képviselő

Mirkóczki Ádám, Eger ex-jobbikos polgármestere bosszút állt – álltja Keresztes Zoltán momentumos képviselő, aki ősszel kilépett a városi szivárványos frakcióból. Szerinte épp e lépés miatt alakította át Mirkóczki úgy a bizottságokat, hogy többek között ő is kimaradjon.

Magyar Nemzet
Forrás: Eger Hírek2021. 02. 03. 13:33
MIRKCZKI dm
Mirkóczki Ádám Fotó: Komka Péter Forrás: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Személycserék, leváltások, átalakítások, összevonások jellemzik az ex-jobbikos Mirkóczki Ádám egri polgármester városvezetését 2019 ősze óta. Az intézkedések sorát most a bizottságok összevonásával folytatta a polgármester, amely során bírálói, például Keresztes Zoltán momentumos képviselő maradtak megbízatás nélkül.

Mint azt korábban megírtuk, Mirkóczki, aki a szivárványos koalíció támogatásával lett polgármester, az elmúlt alig több mint egy évben mindent átrendezett maga körül: először alpolgármesterét, Mirkóczki Zitát menesztette, majd cserék, átalakítások, leváltások következtek önkormányzati cégeknél, intézményeknél és más posztokon.

Mirkóczki Ádám folyamatosan átrendez mindent maga körül
Fotó: MTI-archív

Február 1-jével a bizottságok rendszere is átalakult Egerben. Amint azt az Eger Hírek megírta, hivatalosan is összeolvad a Városimázs Bizottság, a Szociális és Családügyi Bizottság, valamint a Városképi és Környezetvédelmi Bizottság, amiből a Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság jött létre – ennek elnöke a korábban alpolgármesteri posztjáról menesztett Mirkóczki Zita. Az összevonással több bizottsági tag maradt megbízatás nélkül az Eger Hírek szerint, így Keresztes Zoltán is, aki eddig a Városimázs Bizottság elnöke volt.

Keresztes október végén Komlósi Csaba független képviselővel együtt kilépett a helyi ellenzéki erőket tömörítő frakcióból, döntése okát Mirkóczki kézi vezérlésű vezetési módszerével indokolta. A momentumos képviselő úgy véli, hogy kimaradás a bizottsági munkából egyszerű bosszú a polgármester részéről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.