Miskolcon jutalom helyett engesztelő levelet kapnak a dolgozók

Bajusz Gábor miskolci Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő felháborítónak tartja, hogy miközben karácsonyi jutalomra nincs pénz, a baloldali önkormányzati képviselők álláshalmozásának finanszírozására, a családtagok, barátok, ismerősök álláshoz juttatására százmilliós nagyságrendben volt és van forrás.

2020. 12. 18. 13:26
null
Veres Pál polgármesternek egyre kevesebb oka van a mosolygásra Forrás: Hirado.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Futótűzként terjed a hír, hogy a Miskolcért dolgozó önkormányzati munkavállalók, a miskolci önkormányzati cégeknél dolgozók nem kapják meg a jól megérdemelt karácsonyi jutalmukat, helyette be kell érniük egy engesztelő levéllel, szaloncukorral és pezsgővel – erről tartott pénteken sajtótájékoztatót Bajusz Gábor miskolci Fidesz–KDNP-s önkormányzati képviselő. Hozzátette: a dolgozók ráadásul egy olyan levelet kaptak, amelyben Miskolc baloldali városvezetése arról írt, hogy tévedett.

– Tévedett, mert rosszul ítélte meg a helyzetet, rosszul osztotta be Miskolc bevételeit, rosszul menedzselte az elmúlt évben a város ügyeit.

Miskolc pocsék anyagi helyzetben van szerintük. Nos, jeleznénk a polgármesternek és az őt irányító baloldali városvezetésnek: az a helyzet, hogy szaloncukorból és pezsgőből nem lehet gyerekeket ruházni, nem lehet gyógyszert venni, nem lehet az általuk megemelt lakásbérleti díjakat és letéteket fizetni, összegezve: nem lehet megélni! – szögezte le.

A miskolci polgári oldal felháborítónak tartja Veres Pál (képünkön) dolgozóknak írt levelét
Fotó: hirado.hu

Bajusz Gábor felháborítónak tartja, hogy miközben karácsonyi jutalomra nincs pénz, a baloldali önkormányzati képviselők álláshalmozásának finanszírozására, a családtagok, barátok, ismerősök álláshoz juttatására százmilliós nagyságrendben volt és van forrás.

– Csak a rend kedvéért: tavaly az előző városvezetés úgy adta át a „kasszát”, hogy még tavaly is volt pénz jutalomra, ahogy az azt megelőző években is mindig.

A város vezetése gyakran hivatkozik a terhes örökségre, azonban mindannyian tudjuk, hogy Veres Pál és csapata tízmilliárdos nagyságrendű adóbevételt örökölt, rekordalacsony munkanélküliséget örökölt, plusz az uniós pénzek is megérkeztek a folyamatban levő, az előző városvezetés által kiküzdött fejlesztésekre. Egy épülő várost, rekordalacsony hitelállományt, évek óta változatlan, ezért kiszámítható adórendszert örököltek. Örököltek egy olyan rendszert, amelyben volt pénz munkabérekre, városüzemeltetésre, karácsonyi jutalomra, normális összegű cafeteriára, és arra, hogy a Miskolcért dolgozó önkormányzati munkavállalókat és a csaknem háromezer önkormányzati céges dolgozót megbecsüljük – fogalmazott Bajusz Gábor.

Nagy Ákos, a miskolci Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: ebből Veres Pál polgármester asszisztálásával a mindent maguknak akaró baloldali képviselők többmilliárdos hiányt, többmilliárdos új hitelállományt, szemétben úszó domboldalakat, drasztikusan romló közbiztonságot és közegészségügyet, sodródó várost csináltak, mindössze egy év alatt.

Szavai szerint a helyzet egyértelmű, ezek a döntések a Veres Pál polgármestert is irányító baloldali városvezetés ámokfutásának eredményei és következményei.

– Ne mutogasson másra a polgármester úr, ezen a pezsgő és a szaloncukor nem segít, ebből nem lesz jobb megélhetése a miskolciaknak. Fizessék ki a megérdemelt jutalmat, még akkor is, ha az őt irányító megélhetési baloldali képviselőknek nem jut annyi. Több ezer miskolci családnak minden forint számít, megdolgoztak érte – mutatott rá a kormánypárti politikus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.