Mosolyt is vittek a kórházakba a Mikulások

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány és az AKUTszakasz kommunikációs közösség csütörtökön jótékonysági futással fejezte ki szimpátiáját mindazokkal, akik a csütörtöki éjszakát kórházban töltik.

Magyar Nemzet
2019. 12. 06. 12:42
null
A jótékonysági futás első állomása a Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet volt Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 21 Nő az egészségügyért alapítvány és az AKUT szakasz kommunikációs közösség csütörtökön jótékonysági futással fejezte ki szimpátiáját mindazokkal a betegekkel, egészségügyi szakdolgozókkal és orvosokkal, akik a csütörtöki éjszakát kórházban töltik. A futócsapat négy egészségügyi intézménybe vitte el a mikuláscsomagokat, és már az előző napokban meghívtak mindenkit, aki csatlakozni akart: „Fussatok velünk, vigyük együtt a mosolyt a kórházakba! Az előrejelzés szerint száraz és hideg időre számíthatunk. Kérünk, öltözzetek rétegesen! [...] Viseljetek valami pirosat!”

A 8,2 kilométeres futás 17 órakor indult a Nagyvárad térről. A rajtsípot Kamuti Jenő, a Budapest Sport Unió és a Magyar Fair Play Bizottság elnöke, többszörös olimpiai résztvevő kardvívó fújta meg. A futó Mikulások először a Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézetbe rohantak, majd az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe, azt az Uzsoki utcai kórház követte, végül a Bethesda Gyermekkórházba vezetett az útjuk.

A jótékonysági futás első állomása a Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet volt
Fotó: Bach Máté

A szervezők sajtóközleményükben azt írták: „Ugyan már tavaly is rengeteg felajánlást kaptak az intézmények, és sokan csatlakoztak jótékony »adományszállító« futásunkhoz, de álmunkban sem gondoltuk volna, hogy idén ilyen mennyiségű ajándékkal érkezhetünk majd futóinkkal. Magánszemélyek, intézmények, kis- és nagyvállalatok álltak ügyünk mellé és gondolták úgy: ők is szeretnék kisebb vagy nagyobb, sokszor névtelenül elküldött csomagjukkal kifejezni támogatásukat a kórházban dolgozóknak, ápoltaknak. Hogy érezzék: nagyon is számítanak, gondolnak rájuk. Ahogy azt sem gondoltuk, hogy egyre több kórház egészségügyi csapata fut majd velünk. Akinek csak beszéltünk róla, azonnal csatlakozni akart, így szerette volna kivenni a részét.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.