Most derül ki, hogy ki kicsoda valójában

„Az ismert Nyugat-Európáról én már lemondtam” – mondta az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában Békés Márton. Az Igazság órájában Kovács István, a Központ stratégiai igazgatója és Czirják Imre szerkesztő-műsorvezető beszélgettek a Terror Háza kutatási igazgatójával. Az adásban a vendégek kivesézték a világszerte zajló konzervatív forradalmat, de szóba került a legújabb Hamupipőke-feldolgozás fekete, nemsemleges Jótündér keresztanyája és természetesen nem maradhatott el a koronavírus miatt bevezetett rendkívüli jogrend kibeszélése sem.

Forrás: KARC FM2020. 03. 18. 16:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon régi és nemes tradíciója van a konzervativizmusnak, mint eszmének – mondta Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója a Karc FM Igazság órája című műsorában. A konzervatív hagyományt érdemes megvizsgálni 10 év kormányzati cselekvés távlatából. Békés szerint a magyarság első ezer éve az erős és szuverén állam megteremtésére irányult. Azt láthatjuk, hogy baloldal tudatosan gyenge államot alakított ki az elmúlt 30 évben – mivel ehhez fűződött érdeke -, addig a jobboldal 2010 után megmutatta, hogy hogyan is kell létrehozni és működtetni egy erős államot. Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója azt a kérdést tette fel, hogy képesek-e a az európai és a tengeren túli konzervatívok összefogni egymással. Képesek-e áttörni az érzékenyített társadalom falain és felismerni, hogy az erős állam nem feltétlen a diktatúra egy lépcsője.

„Az ismert Nyugat-Európáról én már lemondtam” – mondta a felvetésre Békés Márton. Ugyanakkor vannak pozitív jelek is, a Terror Háza kutatási igazgatója ilyennek nevezte az olasz nemzeti fordulatot, az osztrák Szabadság Párt ideiglenes előretörését és azt, hogy egyre több európai értelmiségi jön Magyarországra tanulmányozni a magyar modellt. Békés Márton előnynek nevezte, hogy Nyugat-Európával szemben Magyarország ellen tud állni a politikai korrektségnek és az EU-ban használatos bürokrata nyelvnek. Békés úgy fogalmazott: minden nagyképűség nélkül azt lehet mondani amerikai barátainknak, hogy „utánunk”. Steve Bannont korábban egyszer azt mondta, hogy „Orbán Trump előtt Trump volt”.

A magyar jobboldal nemzeti, az államot megerősítő, függetlenségpárti, szuverenista fordulata már 2002-ben, a Dísz téren elkezdődött és azt láthatjuk, hogy egyre többen csatlakoznak hozzánk. Az európai sajtó egy része például öt év után jutott el oda, hogy belátta, Orbán Viktornak volt igaza a migránsválság kezelését illetően. Annak ellenére, hogy az amerikai konzervatívok nem hisznek az erős állam eszményében, Trump és az elnököt támogatók a szuverenista politikát és a globalizáció visszabontásában már egyetértenek velünk. Ahogy a Visegrádi Négyekkel és Olaszországgal is megvan az összhang, melyet ki lehet használni az Európai Unió liberális hegemóniája ellen.

Az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója szerint a balliberálisok mindig idegen hatalmakhoz igazítják véleményüket, ezért nem értik sokszor a világot. Európában például alig értette valaki, amikor a magyar kormány nem a saját népét akarta megszorítani, hanem multinacionális vállalatokra vetett ki adót, ahogy azt sem értették, hogy hogy nem bukik bele egy miniszterelnök egy olyan kijelentésbe, amit Orbán Viktor mondott a Charlie Ebdo-t ért terrortámadás után: a bevándorlóországnak bizony ez az ára. Kovács István szerint a magyar kormány folyamatosan a bank ellen fogad és nyer, a mainstream gondolkodás ugyanis sosem a mi pártunkon állt.

A bolond lyukból című rovatban a műsor szereplői egy olyan Hamupipőke-feldolgozásról beszéltek, melyben egy fekete homoszexuális férfi fogja játszani a nemsemleges Jótündért. A karaktert alakító színész egy interjúban arról beszélt, hogy bár egyes szülők akadályozzák az új generációnak szóló történetek létrejöttét, a gyerek már készen állnak arra, hogy befogadják az érzékenyített meséket.

Kovács István szerint a gender-ideológia célkeresztjében egyértelműen a gyerekek állnak. Ezeket a gyerekeket éppen a mentális egészségük kialakulásakor próbálják a nagyvállalatok érzékenyíteni az iránt, hogy nincsenek klasszikus férfi és női szerepek, csak végtelenszámú gender létezik. Békés Márton szerint multinacionális cégek a szülői szuverenitásba avatkoznak be, ami nagyon komoly jövő kérdéssé fog válni. Hiszen a munkát helyett spekulációval, a letelepedést migrációval, a leszármazottságot helyett fluid kötelékekkel akarják felváltani.

Békés Márton szerint a természetvédelem mindenre kiterjed manapság, kivéve az emberi természet védelmére, ezért kell lázadást indítani a régi értékek védelmére.

Egyes politikailag motivált szereplők kormány elleni hangulatkeltésre akarják felhasználni a rendkívüli jogrendet – mondta az Alapjogokért stratégiai igazgatója. Példaként az Amnesty International igazgatójának egyik kijelentését hozta fel, aki szerint a koronavírus járványt centralizáció helyett több szabadsággal kellene megoldani.

Békés Márton szerint az igazán nehéz helyzetekben derül ki, kicsoda is valójában. Nehezen tudják az ellenzékiek ma feloldani kétarcú kommunikációjukat: elégtelenek a kormány intézkedései, de a kormány túlhatalmat alkalmaz. Békés Márton úgy fogalmazott, hogy vannak olyan szerkesztőségek, amelyek csak az indulatok felkorbácsolásában és mikroinformációk felnagyításában érdekeltek. Ma ők vezetik az ellenzéket.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között.

A legutóbbi adás IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.