Mucsai üzenet Fegyőréknek

„Nálatok ott Pesten elment a fiatalság esze?”

Franka Tibor
2020. 07. 22. 15:14
null
Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idősebbeknek talán ismerősen cseng még az a mondás, miszerint mindenkinek van legalább egy saját komcsija. Nos az enyémet Dánielnek hívják, akivel legalább negyven esztendeje riportkészítés közben akadtunk össze az egyik hajdúsági kis faluban, ahol történetesen ő volt eleinte a KISZ, aztán a párttitkár, meg a helyi tszcs egyik főnöke. /Ma nyugdíjas földbirtokos./

Gondoltam megcsörgetem a neve napján /Július 21./, mert ha másban nem is, legalább a közös jókívánságokban egyet szoktunk érteni.

Fogadta is illendően, aztán, mint a haragvó ég, dörögve tört ki magából: “Nálatok ott Pesten elment a fiatalság esze? Hát hogyan képzeli az a momentumos Kádár, meg Fekete-Győr, hogy én ne menjek el szavazni, mert már öreg vagyok.” Ezek életükben még nem dolgoztak, én dolgoztam rájuk is, a mucsai marxista, cserébe ezt tanították meg nekik a magasságos egyetemeken? Köpnek ki az öregekre, nézik le a vidékieket.

Dühében annyira megfeledkezett magáról, hogy még azt is beismerte: ez a baloldal már nem az a baloldal, amit ő képviselt, mert ez a baloldal nagyképű, dologtalan és tiszteletlen. Könnyen dobálóznak, mert a szüleik lakatják, meg etetik őket, akiknek gyermeki hála helyett most még a száját is betapasztanák.

Az én igazi komcsim azt is mondta, hogy nem lesz jó vége ezeknek a pesti kiszólásoknak, meg lenéző kijelentéseknek, mert az országnak mindig is nagyon sokba került és kerül a fővárosa. Cserébe legalább vegyenek vissza a nagyképűségükből. Szabolcs fia például főiskolát végzett, már ő vezeti a gazdaságot, közben két unoka érkezett hál istennek a családba, de most is mindennap úgy köszön: Csókolom apuka, pedig Fidesz-szavazó.

A rendhagyóra sikeredett névnapi köszöntő végén még keseredetten felemlítette, hogy először beszélni akart ezzel a Fekete-Győrrel, vajon miért csak az öregek pénze kell, a véleményük meg nem, de végül arra jutott: aki belé akarja fojtani a szót, arra feleslegesen ő sem fecséreli.

– Elmennek ezek a jó büdös francba – mondta búcsúzóul.

Ritka alkalom, de egyetértettünk.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.