Munkának tekinti az ölést a vajdasági bérgyilkos

Munkának tarthatja az ölést Dér Csaba, aki tavaly Amszterdamban végzett áldozatával. A kriminológus szerint a vajdasági magyar — aki 2018 őszén Budapesten, majd idén Belgrádban ölte meg aktuális célpontját — ezért nem takarja el az arcát, miközben gyilkol.

2019. 02. 23. 7:29
null
Dér Csaba Amszterdamban kocogóként távozott a tetthelyről F Forrás: YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A holland rendőrség húszezer euró (mintegy 6,4 millió forint) vérdíjat tűzött ki ezen a héten a 38 éves Dér Csaba fejére, miután DNS-vizsgálattal is igazolták, hogy tavaly július 30-án ő lőtt le Amszterdamban, a Beethoven utca egyik éttermében egy horvát maffiózót.

Térfigyelő kamerák felvételein jól látható, hogy a csantavéri magyar bérgyilkos kapucnis felsőben, Surda-sapkában odasétál az étteremhez, mellén átvetett táskájából előhúzza hangtompítós pisztolyát, belép a helyiségbe, majd másodpercek múlva ki is jön. Az utcán egy parkoló autó alá dobja a fegyvert, majd húsz méter megtétele után megszabadul a felsőruházatától, nadrágjától és sapkájától, s azokat egy kapualjba dobja be.

A kocogónak kinéző bérgyilkos ezután különösebb kapkodás nélkül elsétál a helyszínről. A hollandok az eldobott ruhákról rögzített DNS-hordozó anyagmaradványokat vetették össze a szerb hatóságok nemzetközi körözésében szereplő DNS-profillal, így igazolva, hogy valóban Dér Csaba gyilkolt, aki idén január első hetében Belgrádban végzett egy helyi maffiózó sógorával, és akkor sem próbálta eltakarni az arcát. A férfi akkor is a táskájából vette elő a hangtompítós fegyverét, háromszor belelőtt áldozatába, majd visszaült abba az autóba, amivel érkezett.

Dér Csaba Amszterdamban kocogóként távozott a tetthelyről F
Fotó: YouTube

Ugyancsak ő végzett tavaly szeptember 20-án Budapesten, a Pólus Center mögötti kiserdőben egy 49 éves ingatlanvállalkozóval, amiért a magyar hatóságok is keresik Dért.

– Munkának tekinti az ölést, és nem törődik azzal, hogy eltakarja az arcát, a feladatra koncentrál. Elbizakodottá válhatott, hogy bár sorozatban gyilkol, mégsem fogták el eddig, ugyanakkor élvezheti, hogy célpontjait megsemmisítheti. Rendkívül veszélyes, kiszámíthatatlan, de így vagy úgy, el fogják kapni a rendőrök. Még az is előfordulhat, hogy megadja magát a hatóságoknak, hiszen eddig soha nem támadt másra, csak a célpontjára – fejtette ki lapunk kérdésére Németh Zsolt nyugalmazott ezredes, kriminológus.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.