Nagy Blanka képviselőségét támogatják a szocialisták

Az idén érettségizett lány egy 2018 decemberében Kecskeméten tartott tüntetésen elmondott beszéde által tett szert országos ismertségre.

Munkatársunktól
2019. 07. 29. 9:55
null
A volt diák az obszcén kijelentéseiről vált közismertté Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Önkormányzati képviselői helyért indulhat az obszcén kifakadásáról elhíresült lány, Nagy Blanka Kiskunfélegyházán – tudta meg a Hír TV. A csatorna birtokába került ugyanis a Magyar Szocialista Párt elnökségi tájékoztatója, amelyből kiderül, hogy a szocialisták támogatják az Áder János köztársasági elnököt korábban egy demonstráción nyomdafestéket nem tűrő szavakkal becsmérlő lányt.

– Egyelőre erről információt nem adhatok ki. Nem tudom megerősíteni és cáfolni sem. Jelenleg úgy van, hogy civilként nem csak ők támogatnának – válaszolta az értesülés kapcsán a televízió munkatársának telefonon feltett kérdésére az érezhetően zavarban lévő diáklány, hozzátéve, hogy nem kapott rá engedélyt, hogy minderről a sajtó képviselőinek nyilatkozzon.

A volt diák az obszcén kijelentéseiről vált közismertté
Fotó: Havran Zoltán

Mint ismert, Nagy Blanka – még középiskolai tanulóként – egy 2018 decemberében Kecskeméten tartott tüntetésen elmondott beszéde által tett szert országos ismertségre. A diák­lány akkor felszólalásában obszcén módon becsmérelte Áder János köztársasági elnököt és más, a kormánypártok soraiba tartozó politikusokat.

Egy, a szocialista párt elnökségének július 17-i üléséről készült tájékoztató dokumentumból kiderül, hogy kiket fog támogatni a baloldali párt képviselőjelöltként az őszi önkormányzati választásokon. Az összeállítás szerint Kiskunfélegyházán a szocialisták az idén tavasszal érettségizett, civilként induló Nagy Blanka mögé sorakoznak majd föl.

A fiatal kiskunfélegyházi lányt korábban támogatásáról biztosította a Momentum Mozgalom is, amikor nyíltan kiálltak mellette, miután a kritikák kereszttüzébe került a tavaly decemberben tett ordenáré kijelentései miatt. A Hír TV értesülése szerint a párt egy elnökségi tagja úgy véli, hogy minden támogatást meg kell adjanak Nagy Blankának és, amennyiben kiderül, hogy ő a leginkább megfelelő személy a kiskunfélegyházi önkormányzat vezetésére, akkor ki is fognak állni mellette.

Nagy Blankát a Demokratikus Koalí­ció (DK) és – a párt európai parlamenti listavezetőjeként – Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége, Dobrev Klára is személy szerint a védelmébe vette a kecskeméti tiltakozáson mondott beszédét követően.

Az egyelőre még nem tudható, hogy a DK is támogatni fogja-e a lány képviselőjelölti politikai ambícióit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.