Nándorfehérvár hős védőire emlékezett a Fidelitas

Nemzetünk története nem csupán a múltunk, hanem jelenünk is.

Forrás: Fidelitas.hu, Facebook2020. 07. 22. 11:34
null
Fotó: ARPAD FOLDHAZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nándorfehérvári diadal évszázadok óta egyszerre jelképezi az Oszmán Birodalom európai terjeszkedésének megállítását, világra szóló győzelmet a félhold felett és a keresztény várvédők önfeláldozó küzdelmét a muzulmán hódítókkal szemben – írja a Fidelitas.

Számunkra az évforduló az ezeréves keresztény hazánk történelmének esszenciája, mely a Kárpát-medencében való megmaradásunk története. Ugyanakkor úgy tűnik, mintha csapdába került volna a történelem, ma ismét a déli határon lévő migrációs nyomás, a keresztény értékek relativizálása, a multikulturalizmus világmegváltó ígérete fenyegeti hazánkat.

A nándorfehérvári hősök története arra tanít bennünket, a Fidelitas tagjait, hogy a hihetetlennek tűnő vállalkozások azoknak sikerülnek, akik a múlt tisztelete mellett a jelenben élnek és megragadják a jövő lehetőségeit, akik értik a nemzedékük kihívásait, akik képesek megfogalmazni céljaikat és a nehézségek ellenére elég bátorságuk van ahhoz, hogy belevágjanak terveik megvalósításába – írják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.