Napi egymillió forintba kerül Karácsony időhúzása

A Fidesz zuglói választókerületi elnöke szerint Karácsony Gergely továbbra is szabotálja a XIV. kerület parkolás-üzemeltetési szerződésének a felmondását. Jelen Tamás arra szólította fel a baloldal főpolgármester-jelöltjét, hogy ne keressen további kifogásokat.

2019. 05. 18. 8:12
null
Egyre többen tartják alkalmatlannak Zugló polgármesterét Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hétfő óta egyre nagyobb a káosz a zuglói parkolásban, amiből látható, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan a kerület vezetésére – jelentette ki Jelen Tamás tegnapi sajtótájékoztatóján. A Fidesz zuglói választókerületi elnöke hangsúlyozta: ahelyett, hogy Karácsony Gergely végrehajtotta volna az önkormányzat döntését, és felmondta volna a parkolás-üzemeltetési szerződéseket, illetve ingyenessé tette volna a parkolást a zuglóiaknak, tovább megy az időhúzás.

Egyre többen tartják alkalmatlannak Zugló polgármesterét
Fotó: Mirkó István

– A polgármester folyamatosan másokat okol saját alkalmatlansága miatt, mások háta mögé bújik, másokat mutat fel bűnösként a nyilvánosság előtt, így eddig a Fidesz, a testület és a főváros volt a hibás – tette hozzá a XIV. kerületi kormánypárti politikus. Jelen Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület jegyzője törvényességi kifogást nyújtott be a testület döntése ellen, ezért arra vár választ Karácsony Gergelytől, ő kérte-e a jegyzőjét, hogy tovább akadályozza a parkolási szerződések felmondását és az ingyenes parkolás bevezetését. Megjegyezte: 2014 őszi hivatalba lépése óta a polgármester már a harmadik jegyzőjét fogyasztja, és nem kizárt, hogy lesz negyedik is a sorban.

Jelen Tamás azt követelte Karácsony Gergelytől, hogy „ne keresgéljen további kifogásokat, és ne tárgyalgasson zárt ajtók mögött a testület döntéseivel szemben”, hanem hajtsa végre a döntéseket, amelyeket Zugló képviselő-testülete a Fidesz javaslatára kezdeményezett.

Kiemelte: Zuglónak nincs ideje arra, hogy a polgármester alkalmatlansága további, napi egymillió forintos veszteségbe sodorja a kerületet, amíg a parkolás jelenlegi üzemeltetőjének szerződése július 9-én lejár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.