Napsütés és hőség várható a hétvégén

A hőség veszélye miatt több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 08. 06. 16:09
null
Budapest, 2018. július 30. Vízosztás a hõség miatt a Déli pályaudvaron 2018. július 30-án. A rendkívüli és tartós hõség miatt országosan életbe lépett a hõségriadó, a vörös kód. A napi középhõmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hõmérséklet 35 Celsius-fok is lehet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok napsütés és hőség várható a hétvégén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) országos, középtávú előrejelzéséből. Pénteken sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-20 Celsius-fok között alakul, de a szélvédett részeken néhány fokkal hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 30 és 34 fok között valószínű. A hőség veszélye miatt péntekre Budapestre, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Szombaton napos idő várható többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 31 és 34 fok között alakul.

Vasárnap is napsütéses időre kell készülni, legfeljebb egy-egy zápor, zivatar fordulhat elő a délutáni, esti órákban. A leghidegebb órákban 15-21 fok lesz. Napközben 30-33 fokig melegszik a levegő – írja az MTI az OMSZ előrejelzése alapján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.