Ne a magyar emberek fizessék meg a klímaváltozás árát!

Kocsis Máté egyértelművé tette, hogy a klímavédelemmel kapcsolatos terheket a legnagyobb klímarongálóknak kell viselniük.

Forrás: facebook.com/kocsismate2020. 04. 24. 13:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A klímaváltozás tény, amelyhez alkalmazkodni kell. A környezet védelme és megóvása mindannyiunk érdeke és felelőssége, ebben nincs vita – írja a hivatalos közösségi oldalára feltöltött legfrissebb bejegyzésében a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője.

Kocsis Máté közölte, hogy az Országgyűlés jelenleg több javaslatot is tárgyal erről. A Fidesz-frakció azt javasolja, a parlament erősítse meg a kormány Klíma- és Természetvédelmi Akciótervét és szólítsa fel annak végrehajtására.

A terv pontjai a következők:

  • Július 1-jével meg kell kezdeni az illegális hulladéklerakók felszámolását.
  • Szabályozást kell alkotni az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának betiltása, illetve az üveg és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltásának lehetővé tétele érdekében.
  • Meg kell védeni a folyóinkat a szomszédos országokból ide érkező hulladékoktól.
  • Kötelezni kell a multinacionális cégeket, hogy környezetbarát technológiákat alkalmazzanak és támogassa a kis- és középvállalkozások megújuló energiatermelését.
  • Minden újszülött után tíz fát kell ültetni.
  • Meg kell hatszorozni a naperőművek kapacitását a következő 10 évben.
  • Támogatni kell az olcsó elektromos autók megjelenését és használatát.
  • Be kell vezetni a Zöld Államkötvényt.
  • – Egyetértünk a 2050-es klímavédelmi célokkal, de ahhoz ragaszkodunk, hogy ne a magyar emberek fizessék meg a klímaváltozás árát, hanem a legnagyobb szennyező vállalatok és országok, a legnagyobb klímarongálók – olvasható Kocsis Máté Facebook-posztjában.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.