„Nem ezt érdemelte a város”

Természetesen egy 2450 lakosú településnek nincs ennyi pénze, az éves adóbevételünk negyvenmillió körül mozog – válaszolja kérdésünkre Gyöngyöspata polgármestere.

Franka Tibor
2020. 01. 07. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százmillió forint jár hatvankét cigány gyereknek és családjuknak, amiért a gyöngyöspatai iskola néhány éven keresztül szegregált oktatást folytatott. Az önkormányzatnak mint korábbi intézményfenntartónak január 17-ig több mint nyolcvanmillió forintot kell ebből előteremtenie. – Természetesen egy 2450 lakosú településnek nincs ennyi pénze, az éves adóbevételünk negyvenmillió körül mozog – válaszolja kérdésünkre a település polgármestere.

Hevér Lászlóné szerint, bár az utóbbi években a 2011-es, pártok, civil szervezetek és politikai kalandorok által kirobbantott szomorú eseményeken sikerült túllépniük, és látványosan fejlődniük, most megint attól lehet tartani, hogy Gyöngyöspata ismét érdemtelenül számíthat újabb kritikákra. Pedig – teszi hozzá – törvénytisztelő önkormányzatként eleget tesznek a bírósági ítéletnek még akkor is, ha csődhelyzetbe kerülhetnek.

– Azt, hogy ennek a döntésnek milyen lesz a településen a visszhangja mind a roma telepen, mind az egész városban, azt ma még nem lehet tudni. Ennél többet a jelenlegi helyzetben felelősséggel magam sem mondhatok, talán csak annyit, hogy ezt nem érdemeltük meg – fogalmaz a polgármester asszony.

Hogy mit gondol a patai cigányság meg a városi többség az eleddig páratlan ítéletről és ennek várható helyi következményeiről, arról holnapi számunkban helyszíni riportban tudósítunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.