Nem kifogásolják Ungár Klára mocskolódását

Budapest IV. kerületének korábbi konzervatív városvezetői nyílt levélben kérték Déri Tibor baloldali polgármestert, váltsa le az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet igazgatóját, Ungár Klárát. A volt SZDSZ-es képviselő ugyanis nyomdafestéket nem tűrő mosdatlan stílusban gyalázta, sértegette azokat, akik a járvány elleni védekezés érdekében a kórháziágy-felszabadításokról döntöttek. A városvezetés elhárította a felelősségrevonás gondolatát.

Veres László István
2020. 04. 29. 16:44
Ungr Klra
Budapest, 2013. február 20. Ungár Klára, a SZEMA-Liberális Párt elnöke az ellenzéki egyeztetésen a Pallas Páholyban 2013. február 20-án. A Demokratikus Koalíció, a Haza és Haladás Egyesület, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, a Magyar Szolidaritás Mozgalom, a Milla Egyesület és a Szövetségben Együtt Magyarországért az MSZP kezdeményezésére folytat tárgyalást a közjogi kérdésekrõl. MTI Fotó: Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levélben kérték Budapest IV. kerületének korábbi városvezetői Déri Tibor polgármestert, hogy váltsa le az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet igazgatóját. Az intézmény élére tavaly decemberben kinevezett Ungár Klára ugyanis egy Facebook-posztban segg hülyének (sic!) és fasisztának nevezte azokat, akik a szerinte teljesen felesleges és embertelen kórháziágy-felszabadításokról döntöttek. A volt SZDSZ-es politikus a helyesírási hibáktól hemzsegő és már-már értelmezhetetlenül zagyva bejegyzésben arról is értekezik, hogy: „kell majd a hely, de nem a covid-osoknak (hadi sérültek, börtönbe zártak?)”, illetve: „mindennél fontosabb, hogy a termelés újra induljon, szabadjára akarják engedni a járványt, első körben vidéken, aztán majd Budapesten (addig is hulljanak a szemét budapestiek, akik azt sem tudják, h hogyan kell helyesen szavazni)”.

A levélben Derce Tamás és Wintermantel Zsolt, korábbi polgármesterek, valamint Zsigmond Barna Pál és Nagy István, volt alpolgármesterek felszólítják Újpest momentumos vezetőjét, Déri Tibort, hogy mentse föl az ügyvezetői tisztségből a próbaidejét töltő Ungárt. Mint írják: elfogadhatatlan, hogy egy önkormányzati intézmény vezetője ilyen ocsmány módon minősítse azokat, akik mást tesznek a járvány kezeléséért, mint ami szerinte helyes lenne. Hozzáteszik: ezek az állítások veszélyhelyzetben akár rémhírterjesztésnek is minősülhetnek. A levélírók szerint az elmúlt harminc évben Újpest önkormányzata – bármilyen színezetű is volt – mindig határozottan kiállt amellett, hogy dolgozói munkájuk során tartózkodjanak a politikai tartalmú nyilatkozatok közlésétől. Ungár Klára megnyilvánulása pedig ennek az elvárásnak a semmibevételét jelenti.

Kedves Ungár Klára!

Te, mint az Újpesti Szakrendelő ügyvezető igazgatója, a Momentum, az LMP és a DK bábja, sem politikusok által delegált szakértőként, sem egy egészségügyi intézmény vezetőjeként, sem magánemberként nem engedheted meg magadnak ezt a stílust. Egy körülménnyel magyarázhatóak a soraid: Hétvégén, pénteken, késő este írtad a bejegyzést, lehet, hogy előtte már oldottad valamivel a hétközben összegyűlt feszültséget.

– Az intézményvezető feladata a szakrendelő megfelelő színvonalú működtetése lenne. Ezzel szemben az tapasztalható, hogy nem a választási ígéreteknek megfelelően alakul a betegek szakorvosi ellátása. Az utóbbi időben orvosoknak, asszisztenseknek mondtak fel, vagy küldték el őket indokolatlan állásidőre. Ezért nem, vagy csak részben működhetnek a szakrendelések. A működési zavarokat most még el lehet fedni a koronavírus-járványra hivatkozva, de annak elmúltával ezek már komolyabb problémákat fognak okozni az újpesti betegellátásban – hívják fel Déri Tibor figyelmét a levél aláírói.

A liberális aktivistából egészségügyi menedzserré lett Ungár Klára botrányos kijelentéseivel kapcsolatban a Magyar Nemzet írásban érdeklődött a kerület polgármesterénél, hogy szerinte feladata-e egy önkormányzati intézményvezetőnek a politikai állásfoglalás, továbbá hogyan értékeli Ungár Klára írását, egyetért-e az abban foglaltakkal, illetve tervezi-e igazgató asszony leváltását. Kérdéseinkre Kanász-Nagy Máté, a területért felelős LMP-s alpolgármester reagált, aki saját Facebook-bejegyzésére hivatkozva közölte: „… hogy ki, mit ír ki a közösségi oldalára, kisebb jelentőségű, döntően magánügy. Mi nem az a városvezetés vagyunk, aki bármiféle vélemény esetén bárkit eltávolítana”. Bár a felettébb kínos ügyben Déri Tibor feltűnően hallgatag, úgy tűnik, a balliberális LMP teljes mellszélességgel kiáll a párt elnökségi tagja, Ungár Péter nagynénje mellett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.