Nem népszerű a pártlogó

A székesfehérvári ellenzéki együttműködés része a Momentum, az LMP, a DK, a Jobbik, illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom.

Magyar Nemzet
2019. 04. 05. 9:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialista Márton Roland lesz az ellenzék polgármesterjelöltje Székesfehérváron – jelentették be csütörtökön az ellenzéki pártok delegáltjai a Fejér megyei városban. Ezzel egy újabb településen sikerült összefogni a balliberális erőket a kormányzó pártokkal szemben az őszi helyhatósági választásokra.

A székesfehérvári együttműködés része a Momentum, az LMP, a DK, a Jobbik, illetve a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM). Az elmúlt hetekben hasonló együttműködés született Tapolcán, Baján, Veszprémben, Sárváron, Kalocsán, de szervezés alatt áll Debrecenben, Pécsett, Békéscsabán vagy Miskolcon.

A Magyar Nemzet információi szerint egyébként az ellenzéki összefogás már Pápán is alakul, ahol az MSZP adná a polgármesterjelöltet.

Lukácsi Katalin, az MMM egyik alapítója a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, Kossuth Köröket hoznak létre szerte az országban, ami tulajdonképpen az ellenzéki pártok összefogását és együttműködését koordinálja. Ugyanakkor, miként Lukácsi fogalmazott, nem minden összefogás mögött áll ott az MMM. – Egerben például nem az MMM szervezte az ellenzéki együttműködést, noha Mirkóczki Ádám (Jobbik) polgármesterjelölt tagja a mozgalomnak – mondta az alapító.

Lukácsi Katalin beszélt arról is, Törökszentmiklóson is igyekeznek összehozni az ellenzéki pártok képviselőit, ennek érdekében ő már tárgyalt is Markót Imre polgármesterrel. Szavaiból kitűnt, az eredetileg jobbikos polgármester ma már független. Mindez azért bírhat jelentőséggel, mert ha a fenti elképzelést Törökszentmiklóson is sikerül érvényre juttatni, Markót Imre már a harmadik olyan regnáló jobbikos polgármester lesz, aki nem a párt logója alatt méreti meg magát. Hasonló felállás alakul ugyanis Tapolcán, ahol Dobó Zoltán (Jobbik) vezetheti ősszel az Egységben Tapolcáért Egyesületet, amelyet a párt a szocia-listákkal együtt képvisel majd. Ózdon Janiczak Dávid hátrálhat ki a Jobbik zászlaja alól, és indulhat valamilyen civil szervezet vezetőjeként.

Lukácsi Katalin szerint egyébként minden megyeszékhelyen lesz ellenzéki összefogás, és megyei koordinátoraik dolgoznak azon, hogy a kisebb településeken is egy kihívója legyen a kormánypártoknak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.