Nem tagadta Dull Szabolcs, hogy Gyurcsánynét hívogatta

Nem cáfolta Dull Szabolcs, az Index kirúgott főszerkesztője, hogy Gyurcsány Ferencnét hívogatta az elmúlt hetekben – számolt be róla az Origo. Dull az ATV Egyenes Beszéd című műsorában szerepelt, és továbbra is azt állította, hogy politikai újságíróként beszélt emberekkel. Bodolai László, az Indexet tulajdonló alapítvány kuratóriumának elnöke hétfőn világossá tette, nem a főszerkesztő feladata, hogy politikusokkal beszéljen, hanem a politikai újságíróké.

Forrás: Origo.hu2020. 07. 29. 9:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ATV műsorvezetője próbált folyamatosan segíteni Dull Szabolcsnak, de egy ponton tévesen azt mondta, hogy a kirúgott főszerkesztő híváslistája már kint van az Origón, ezzel – akarata ellenére – csapdába csalta. Dull ugyanis láthatóan megijedt, és nem merte letagadni a hívásokat. Ehelyett megpróbált kitérni a kérdés elől, és ennyit mondott: „Nem egy jó fejleménye, ha úgy tetszik a magyar közéletnek, hogy elbocsátanak valakit, egy főszerkesztőt és a híváslistájából kreálnak történeteket.” Vagyis ezzel közvetve elismerte, hogy a portál információja igaz, Dull céges telefonjának híváslistája valóban bizonyítja, hogy az utolsó hetekben folyamatosan az Altust, Gyurcsánynét hívogatta.

Csak az nem tetszett neki, hogy ebből, úgymond, „történetet kreált” az Origo – vagyis azt, hogy Dull főszerkesztőként a magyarországi ellenzék vezetőjét hívogatta folyamatosan egy belső munkahelyi konfliktus közben. Ez azonban, mint látható, nem kreált értelmezése a történetnek, hanem a teljes valóság.

Bodolai László pénteken egy zárt Facebook-csoportban azt írta: „…befutott több olyan info, hogy Szabolcs rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az index szétrobbantása.” Ez végül meg is történt, pénteken gyakorlatilag a szerkesztőség összes tagja felmondott.

Az is egyre világosabb, hogy mi lehetett a szándék – ezt a másik ellenzéki propagandalap, a 24.hu leplezte le. Vágyvezérelt cikkükben ugyanis azt írták, a kormánynak és Orbán Viktornak a legrosszabbkor jött az Index ügye, ez ugyanis – szerintük – elterelte a figyelmet a brüsszeli uniós csúcson elért magyar sikerről. A 24 abban is reménykedik, hogy ősszel, az újabb tárgyalásokon majd az Index ügye miatt mégis visszakerül a „jogállamisági mechanizmus” az uniós megállapodásba.

Így viszont már érthető, mi volt a cél, miért kellett Gyurcsánynéval egyeztetnie Dullnak folyamatosan, és mit akartak elérni az Index szétrobbantásával.

NYAKÓVAL NAPONTA TÖBBSZÖR IS BESZÉLT

De nem csak Gyurcsányné személye tűnik fel a háttérben. Indexes körökből tudható, a portál menesztett főszerkesztője az elmúlt időszakban naponta többször is egyeztetett a szociknál jelenleg háttéremberként tevékenykedő Nyakó Istvánnal is, tehát napi szinten folytathatott megbeszéléseket a balliberális oldal befolyásos arcaival. A volt főszerkesztő, aki Bodolai nyilatkozata szerint kiharcolta magának a kirúgást, amikor üzleti titkokat szivárogtatott ki, és megingatta a piac bizalmát is azzal, hogy átállította a portál címlapján a függetlenségi barométert – olvasható a PestiSrácok cikkében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.