Nem tudni, hogy mi történik a Lánchíd felújítása körül

Láng Zsolt elmondta, a híd felújításával kapcsolatban még semmilyen folyamat nem indult el.

Forrás: MTI2020. 07. 15. 10:16
null
Az egyre rosszabb állapotú híd felújítását már júniusban el kellett volna kezdeni egy tanulmány szerint. Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai háború zajlik a Lánchíd körül, miközben a felújítás még mindig nem kezdődött el – mondta a Fidesz–KDNP fővárosi képviselőcsoportjának vezetője szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Láng Zsolt elmondta, július közepén még mindig nem tudni, hogy mi történik a híd felújítása körül; miért nincs még mindig kiírva a közbeszerzés.

„Hogyan tudjuk, hogy pontosan mennyi pénz kell a kormánytól, ha azt sem tudjuk, hogy mennyibe fog kerülni most a közbeszerzés, amit kiírnak rá?” – tette fel a kérdést.

A Lánchíd felújításával kapcsolatban még semmilyen folyamat nem indult el, viszont a főváros vezetői politikai háborút folytatnak a kormány ellen – jelentette ki.

Nyílt levelet is megfogalmazott – közölte a kormánypárti politikus –, hogy választ kapjon arra, van-e pénze a fővárosnak a híd felújítására, és mikor kezdődhetnek el a munkálatok.

Elmondta azt is, úgy tudták, a fővárosi önkormányzatnak 180 milliárd forintja van lekötve állampapírban, tehát ezzel bele lehetne vágni a felújításba. Ugyanakkor Draskovics Tibor, a BKK igazgatóságának elnöke egy nyilatkozatban elismerte, hogy ez a pénz már nincs meg, elköltötték – mondta Láng Zsolt, hozzátéve, a nyílt levélben erre is választ várnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.