Nem váltak be az önkormányzat matricái, újabb kutya esett le a várfalról

Sorozatos balesetek miatt figyelemfelkeltő táblákat kérnek az I. kerületi kutyatulajdonosok a V. Naszályi Márta által vezetett önkormányzattól, hogy ne történhessen újabb baleset. Úgy tűnik, a kihelyezett matricák nem értek célt, elkerülik a kutyatulajdonosok figyelmét, újabb kutya zuhant a mélybe.

2021. 04. 25. 7:12
null
Budapest, 2013. november 17. Kutyasétáltató helybeliek a fõváros I. kerületében, a Budai Várban, az õszi színekben pompázó Tóth Árpád sétányon. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítõje vállalja a felelõsséget.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Házi kedvencük épségéért aggódnak az állatbarátok, mert sorozatban érik balesetek a budai Várban sétáltatott kutyákat. Legutóbb egy foxikeverék került kritikus állapotba, mert leugrott a várfalról. Az eb szerencsére túlélte a balesetet, gazdája megosztotta történetüket a Budavári kutyás balesetek nevű Facebook-csoportban.

A budavári kutyások azt kérik a párbeszédes V. Naszályi Márta polgármestertől, hogy a matricák és kis táblák helyett fontolja meg a jól látható figyelmeztető táblák kihelyezését a már meghatározott pontokra, mert a mostani gyakorlat nem éri el célját.

A kutyás közösség azt írta: a foxi és gazdája a Mátyás-templomnál fordultak be a Tóth Árpád sétányra – így az új fehér tábla pont a hátuk mögé került –, a kutyát pórázon tartva haladtak végig a zászlóig, majd az Anjou sétányon a gazda lecsatolta a pórázt. A faltól mintegy másfél méter távolságot tartottak. Egyszer csak, minden előjel nélkül, a foxi nekiiramodott, és átugrotta a falat. Lifttel siettek le hozzá – ez volt az első pont, hogy figyelmeztető matricával találkoztak. A kutyán törést nem találtak, viszont belső vérzése miatt megműtötték, és kivették a lépét.

„Kérjük újra a budavári önkormányzatot, hogy a matricák helyett fontolja meg a jól látható figyelmeztető táblák kihelyezését szemmagasságban a már meghatározott pontokra” – írják a Facebook-oldalon.

A kezdeményező csoport és a hozzá csatlakozó kutyás szervezetek, valamint civilek közösen dolgoznak azon, hogy a budai Várba látogató kutyákkal többé ne fordulhasson elő hasonló baleset, és egy gazdának se kelljen ilyen megrázó körülmények között elveszíteni a kutyáját. Az állatbarátok ezért felhívják a figyelmet, hogy a Tóth Árpád sétánynak és a futtatónak olyan különleges adottságai vannak, ami miatt az agilis, középtermetű és annál magasabb kutyák zuhanásveszélynek vannak kitéve, ezért érdemes a kutyatulajdonosoknak végig pórázon vezetni a kedvenceket.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.