Nemcsák az SZFE-ügyről: a diákok tüntetése egy felépített folyamat

A színész riasztónak nevezte, hogy bizonyos emberek nem szeretnének együtt dolgozni jobboldali gondolkodású művészekkel.

Magyar Nemzet
Forrás: SZFE.hu2021. 04. 06. 10:50
Nemcsk Kroly
Nemcsák Károly: Pécsi Ildikó hihetetlenül fantasztikus színésznő és ember volt Fotó: Zih Zsolt Forrás: MTVA/Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meggyőződésem, hogy a színművészetire ráfért ez a változás, és azt is gondolom, hogy az az ideológiai vonal, amit eddig képviselt az egyetem, szintén frissítésre szorult – nyilatkozta a Színház- és Filmművészeti Egyetemről (SZFE) Nemcsák Károly színész az szfe.hu-nak adott interjúban. Az intézmény kuratóriumának felügyelőbizottságának tagja jelezte, az oktatók és a diákok ideológiai köre nagyon leszűkült.

– Semmilyen oldalról nem lehet az a cél, hogy egyengondolkodású emberek legyenek, mindenféle színnek meg kell jelennie ezen a palettán is

– mondta a színész, aki szerint a hallgatók és a sztrájkoló tanárok „egy kilopott törvénytervezetre építettek egy demonstrációt, rossz nyilatkozatok is elhangzottak előtte, melyek szerint, ha egy jobboldali ember pályázik igazgatói posztra, akkor nem biztos, hogy megbízatást kap”.

– Eltelt egy év, és azt látjuk, hogy itt nem pusztán egy diákzavargásról van szó, hanem egy felépített folyamatról

– mondta Nemcsák Károly, aki riasztónak nevezte, hogy „bizonyos emberek nem szeretnének együtt dolgozni jobboldali gondolkodású művészekkel”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.