Németh Szilárd: Magyarország az USA és a NATO egyik legmegbízhatóbb partnere

A védelmi rendszer modernizálása volt az egyik sarkalatos témája a magyar-amerikai külügyminiszteri találkozónak. Magyarország az Amerikai Egyesült Államok és a NATO egyik legmegbízhatóbb partnere, ezt több területen is bizonyítottuk – jelentette ki ezzel kapcsolatban az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Németh Szilárd. A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára beszélt arról is, az Egyesült Államok és Magyarország is másként tekint Ukrajnára. Kiemelte: semmilyen európai szövetséghez nem csatlakozhat Ukrajna addig, amíg a magyarok helyzete ennyire rossz a térségben.

Forrás: MTI2019. 02. 12. 12:18
null
Forrás: ECHO TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A védelmi rendszer modernizálása volt az egyik sarkalatos témája a magyar-amerikai külügyminisztereinek találkozóján.

Ezzel kapcsolatban a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: nincsenek új alapok, a szövetségi rendszer megerősítéséről van szó.

Magyarország az Amerikai Egyesült Államok és a NATO egyik legmegbízhatóbb partnere, ezt több területen is bizonyítottuk.

Egyrészt nagyon elismerően szólnak a magyar katonák és tábornokok felkészültségéről. Bármelyik NATO vezetési rendszerben veszünk részt akár elsőszámú vezetőként, akár beosztott katonaként, tisztként mindig tudjuk igazolni, hogy a legmagasabb felkészültséggel rendelkezünk és hű szövetségi rendszerben gondolkodunk – magyarázta Németh Szilárd.

Az Egyesült Államok számára egy stratégiai helyszín Ukrajna. Mi többször kinyilvánítottuk, hogy Ukrajna integritása és közösséghez való tartozása számunkra is nagyon fontos. Azonban ott megszülethetett egy gyalázatos nyelvtörvény, oktatási ügyekben folyamatosan szorítják háttérbe a kisebbségeket és a 170 ezres magyarságot, éppen ezért mi a magyar emberek érdekeit tartjuk szem előtt, hogy őket megvédjük ebben a helyzetben is. Világossá tettük: semmilyen európai szövetséghez nem csatlakozhat Ukrajna addig, amíg a magyarok helyzete ilyen – hangsúlyozta a parlamenti államtitkár.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV weboldalán.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.