Németh Zsolt: politikai áttörés Mike Pompeo látogatása

Politikai áttörés, hogy az amerikai külügyminiszter látogatott el hazánkba – jelentette ki az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Németh Zsolt. Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának fideszes elnöke szerint ez annak a jele, hogy az Egyesült Államok szövetségesként tekint Magyarországra.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 13. 11:03
null
Forrás: ECHO TV
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Politikai áttörésnek nevezhetjük Mike Pompeo látogatását a magyar-amerikai kapcsolatokban. Nyolc éve volt itt utoljára amerikai külügyminiszer, Hillary Clinton személyében – magyarázta Németh Zsolt.

Az, hogy Mike Pompeo ellátogatott Magyarországra az annak a jele, hogy szövetségesként tekint az Egyesült Államok hazánkra – emelte ki.

Az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke kitért az ukrán helyzetre is, amiről azt mondta: Ukrajna kérdésében az amerikaiakat talán most sikerült egy kicsit jobb belátásra bírni. Az ő számukra Ukrajna egy geopolitikai meccs, de nekünk is, hiszen nem szeretnénk, ha Oroszország lenyelné az ukránokat.

Mi kiálltunk Ukrajna mellet az elmúlt években, de mégsem tűrhető az, hogy az emberi és kisebbségi jogokat lábbal tiporják, különösen, ha magyarokról van szó. Itt a nyugati szövetségesekkel való konfliktusnak a méregfogát kellene kihúzni, a Nyugat és Ukrajna kapcsolatából. És mi elvárjuk a szövetségeseinktől, hogy álljanak mellénk ebben a kérdésben – hangsúlyozta Németh Zsolt.

A teljes beszélgetés megtekinthető az ECHO TV online felületére kattintva.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.