Néppárti forrás a Magyar Nemzetnek: Lesz szavazás Deutschról

Megerősítették, hogy a néppárt kitűzi a szerdai szavazást.

Magyar Nemzet
2020. 12. 14. 12:58
null
Helsinki, 2018. november 7. A magyar küldöttek helye az Európai Néppárt kongresszusán Helsinkiben a Messukeskus Kongresszusi Központban 2018. november 7-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról lapunk hétfői cikkében beszámolt, az Európai Néppárt európai parlamenti frakciójában szerdán átfogóan megvitatják a Fidesz–KDNP delegációvezetőjének ügyét, és lehetséges, hogy a képviselők szavaznak is Deutsch Tamás kizárásáról. A szavazásról a politikai csoport vezetése mondja ki az utolsó szót, ám

percekkel ezelőtt magas rangú néppárti források a Magyar Nemzetnek megerősítették: szerdán bizonyosan voksolni fognak a Fidesz politikusának kizárásáról.

Arra a felvetésünkre, hogy mi történik, ha a lehetséges kizárás miatt Deutschot követi a többi fideszes EP-képviselő, forrásunk elmondta: remélik, hogy ez esetben kompromisszumra tudnak jutni a magyar kormánypárttal.

Deutsch kizárásához egyébként – és erre a neve elhallgatását kérő néppárti politikus is utalt lapunknak – viszonylag nagyszámú szavazat szükséges, ugyanis a frakció tagjainak legalább ötvenszázalékos jelenléte és az általuk leadott szavazatok kétharmada kell. Ez legalább hatvan „ellenszavazat” meglétét feltételezi, miközben közel negyvenen írták alá a kizárást kezdeményező, Othmar Karas-féle levelet.

A Fidesz EP-képviselőjének ügyéről itt és itt írtunk részletesen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.