Népszerű az szja-visszatérítés terve

Századvég: A magyarok pártszimpátiától és gazdasági státustól függetlenül támogatják a kormány javaslatát.

Magyar Nemzet
Forrás: Századvég2021. 06. 12. 15:30
null
Ha a gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, nem várt pénzt kapnak a családok Forrás: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kijelenthető, hogy a gyermeket nevelő családokat érintő kedvezmény kapcsán társadalmi konszenzus alakult ki,

ugyanis a megkérdezettek több mint háromnegyede, 79 százaléka egyetért azzal, hogy a gyermeket nevelő szülők, családok kapják vissza a 2021-ben befizetett személyi jövedelemadót, ha Magyarország gazdasági növekedése eléri az 5,5 százalékot

– derül ki a Századvég Alapítvány felmérésből. A közvélemény-kutatás arra is rávilágít, hogy a tervezett intézkedést ellenzők aránya 18 százalékra tehető.

„Pártpreferenciák szerinti bontásban vizsgálva a kérdést nem tapasztalhatunk jelentős eltéréseket, a tervezett döntés politikai hovatartozásra tekintet nélkül magas támogatottságot élvez” – írja elemzésében a Századvég, megjegyezve:

A felmérés rámutat, hogy a baloldali összefogás szimpatizánsainak 79 százaléka is a felvetés mellett áll.

A kutatás szerint a gazdasági aktivitás mentén is jelentős a kormányzati elképzelés támogatottsága, mivel valamennyi vizsgált kategóriában (aktív dolgozók, nyugdíjasok, tanulók, háztartásbeliek, munkanélküliek, gyesen, gyeden lévők) a válaszadók több mint 75 százaléka szimpatizál a kormányzat gyermeket nevelőket segítő szja-visszatérítési kezdeményezésével.

Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország újraindul! címmel megrendezett gazdasági konferencián jelentette be, hogy amennyiben hazánknak 2021-ben sikerül elérnie az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, akkor a gyermeket nevelő szülőknek a kormányzat visszaadja az átlagjövedelem után befizetett személyi jövedelemadót. Az intézkedés számítások szerint 550–580 milliárd forintot jelent. A tervezett lépés célja, hogy a gyermeket nevelő családok a koronavírus-járvány következtében felhasznált tartalékaikat újra feltölthessék.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.