Nézőpont: Megmaradhat a gördülékeny együttműködés a V4-ben

A Visegrádi négyek alapvető értékrendjének és az együttműködésnek az erősítését tűzte ki célul Igor Matovic új szlovák kormányfő – mondta Mráz Ágoston Sámuel.

Forrás: MTI2020. 03. 05. 11:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Visegrádi négyek (V4) alapvető értékrendjének és az együttműködésnek az erősítését tűzte ki célul Igor Matovič új szlovák kormányfő – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport igazgatója csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató szerint arra lehet számítani, hogy megmarad a gördülékeny együttműködés mind a V4-ben, mind pedig a magyar-szlovák kapcsolatban, ami eddig sem volt rossznak nevezhető.

Emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök – az ideológiai kérdéseket félretéve – pragmatikus viszonyra törekedett az előző kormányfőkkel; most azonban egy értékrendi egyezés is lehet a pragmatikus viszony mellé – fűzte hozzá, rámutatva: ilyen egyezés van a migráció kérdésében, a családbarát intézkedésekben és a szuverenista Európa-politika kapcsán.

Mráz Ágoston Sámuel kitért arra is, hogy Matovič mozgalmának népszerűsége hirtelen nőtt nagyot, hiszen a támogatottságát az előzetes felmérések 10 százalékra becsülték, de végül 35 százaléknyi mandátumot kapott. Egy ilyen hirtelen és gyors növekedésnek mindig vannak szervezeti nehézségei – jegyezte meg Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint valószínűleg most fog eldőlni, hogy az új szlovák miniszterelnök ezt a lehetőséget felhasználja-e pártépítésre, és kormányképes erővé válik-e.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.