NGO-kat is uniós forrásokból támogatna Karácsony

A Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén egy előterjesztés részeként a tőzsdespekuláns alapítványbirodalmának részét képező Transparency Internationallal közös antikorrupciós csomagot is megszavaztak.

2019. 12. 16. 16:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely (Párbeszéd) az önkormányzatok mellett az úgynevezett nem kormányzati szerveknek, vagyis NGO-knak is európai uniós pluszforrásokért fog lobbizni több régiós főpolgármester társával együtt. Azonban a Szabad Városok Szövetsége elnevezésű nyilatkozat tegnapi aláírásán Budapest vezetője a Magyar Nemzet kérdésére nem árulta el, hogy tervez-e például a Soros György által finanszírozott szervezeteknek is forrásokat kijárni Brüsszelben. Érdemes megjegyezni, hogy a baloldali többségű Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén egy előterjesztés részeként a tőzsdespekuláns alapítványbirodalmának részét képező Transparency Internationallal közös antikorrupciós csomagot is megszavaztak.

Bár a nyilatkozatot a V4-es országok polgármesterei – Karácsony mellett Matúš Vallo Pozsony, Rafał Trzaskowski Varsó, valamint Zdeněk Hřib Prága vezetője – írták alá, a Soros György egyetemén, a CEU-n megtartott esemény nem minősül V4-es csúcstalálkozónak – ahogy azt Karácsonyék meghirdették –, hiszen azt csak a visegrádi országok kormányfői alkothatják. A régiós főpolgármesterek megállapodása szerint egyebek mellett olyan ügyekért állnak ki közösen, mint az átláthatóság javítása, a klímavédelem, valamint fellépnek a korunk fontosabb kérdéseire szerintük nem megfelelő válaszokat adó „populista hullámmal” szemben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.