Nicolas Sarkozy is Budapestre érkezik

Valóságos erődemonstráció lesz a migrációs csúcs, amelyen közel húsz ország több mint ötven előadója fejti ki álláspontját a migrációval kapcsolatban, vagy számol be kutatási eredményeiről.

Magyar Nemzet
2019. 03. 22. 9:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken veszi kezdetét Budapesten az a nagyszabású nemzetközi konferencia, amelyen közel húsz ország több mint ötven előadója fejti ki álláspontját a migrációval kapcsolatban, vagy számol be kutatási eredményeiről.

Az MCC Budapest Summit on Migration elnevezésű rendezvény számos szemszögből járja körül a bevándorlás problematikáját, így egyes előadók a globális népmozgás gazdasági aspektusait vizsgálják, mások a klímaváltozással való összefüggését tárgyalják, vagy a multikulturalizmus és a párhuzamos társadalmak kérdéseit elemzik.

Több híres egyetem oktatója is képviselteti magát a világszinten is jelentős szakmai rendezvényen: Ayaan Hirsi Ali – a Harvard és a Stanford University vendégelőadója – az iszlám vallásnak az európai kultúrával való összeegyeztethetetlenségét járja körül. George Borjas – a Harvard Kennedy School közgazdászprofesszora – pedig a migráció gazdasági hatásairól általa felállított modellt fogja ismertetni, s az Európa furcsa halála című könyv szerzője, Douglas Murray brit neokonzervatív író is tart előadást. A tudományos élet résztvevői mellett olyan közéleti szereplők és politikusok is fellelhetők a listán, mint Václav Klaus, Csehország korábbi államfője, Beata Kempa, Lengyelország humanitárius és segélyprogramokért felelős minisztere, valamint az egykori spanyol belügyminiszter, Jamie Mayor Oreja.

A migrációs csúcs programjában élménybeszámoló jellegű előadások is helyet kapnak, például Moszab Hasszán Juszef az izraeli titkosszolgálat Hamászba beépített ügynökeként átélt tapasztalatairól fog beszélni az érdeklődőknek. Az előadások mellett kerekasztal-beszélgetéseket is rendeznek, ahol a migrációval kapcsolatos különböző álláspontokat ütköztetnek majd.

A Várkert Bazárban helyet kapó konferenciát a Mathias Corvinus Collegium (MCC) szervezi, s Lánczi András, a Corvinus Egyetem rektora és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyitja meg.

– A magyar kormány következetes migrációs politikája izgalmassá teszi az országot az illegális migráció miatt világszerte aggódó szakemberek számára – hangsúlyozta lapunknak korábban Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkár.

Szavai szerint az előadók Magyarországon szabadon elmondhatják, hogy odahaza milyen problémákkal küzdenek az irreguláris bevándorlás kapcsán, illetve erre milyen választ próbálnak adni konzervatív, nemzetállamokat védő vagy éppen a keresztény kultúra szempontjából.

Nicolas Sarkozy előadására március 23-án, szombaton kerül sor.

A részletes programok és információk IDE kattintva tekinthetőek meg.

A 21. század egyik nagy európai sorskérdése a migráció.

Az MCC Budapest Summit on Migration olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek fő célja, hogy a nemzetközi döntéshozó és diplomáciai elit, a tudományos és akadémiai élet, továbbá a közélet és média azon szereplőit szólaltassa meg, akik a migráció témakörében hitelesen és magas szakmai színvonalon tudnak nyilatkozni.

A konferencia nyelve angol, tolmácsot biztosítanak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.