Niedermüller rémisztő képződményeket favorizál

Pfuj! Mennyi keresztény fehér férfi!

Vizvári Soma
2020. 09. 04. 18:59
NIEDERMLLER Pter
Budapest, 2020. március 1. Niedermüller Péter, a párt alelnöke beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A VII. kerület újdonsült polgármestere aggódik. Már megint. Könnyű kitalálni, hogy miért. Antiszemitizmus, rasszizmus és a szokásos árukapcsolás egyéb részei miatt. Na, nem a judapestező jobbikos szerencsi jelölt miatt, aki mögé Niedermüller pártja, a DK is teljes mellszélességgel beállt. Nem.

„Az adatok pontosan mutatják, hogy Magyarország messze a legelutasítóbb a kulturális különbségekkel szemben” – írja egy egy OECD-ábrára hivatkozva a kerületvezető egy pénteki Facebook-posztjában.

ÓECÉDÉ! Az egy komoly valami, nincs mit tenni. El kell fogadnunk, hogy ide vezetett Orbán gyűlöletpolitikája.

Niedermüller is levonta a magától értetődő következtetést. Mint írja: „Az Orbán-kormány idegenellenes, bevándorlásellenes, antiszemitizmust, cigányellenességet eltűrő, a melegeket megbélyegző, kirekesztő, mindezt durván és alantas módon kihasználó politikája ide vezetett.”

Hogy mennyire komoly kutatás alapozta meg az OECD ábráját, arról a saját szemünkkel is megbizonyosodhatunk, ha megnézzük, milyen társadalmak a legelfogadóbbak. Ott van például Izland. Oh, az a sokszínű izlandi nép! Nekik bizony komoly tapasztalataik vannak a másságot illetően. Vagy mégsem?

Nézzük csak meg, milyen az etnikai és vallási összetétel a tűz és jég földjén: A lakosság 93,9 százaléka izlandi állampolgár. A legnagyobb nemzetiségi csoportok: dánok: 1,3 százalék, amerikaiak: 0,7 százalék, svédek: 0,5 százalék, németek: 0,4 százalék, egyéb: 3,2 százalék. Az izlandi lakosok 93 százaléka evangélikus, két százaléka római katolikus, a maradék öt százalék pedig egyéb vallások híve.

Pfuj! Mennyi keresztény fehér férfi! Meg azért nők is vannak közöttük, bocsánatot kérek!

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, akkor kattintson ide: magyarnemzet.hu/poszt-trauma

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.