Nigériai drogfutárt fogtak el a Liszt Ferenc-repülőtéren

Hetven csomag kokaint és két csomag heroint nyelt le a férfi, a röntgen mutatta ki a drogszállítmányt.

Forrás: police.hu2020. 07. 31. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kórházi kezelése után július 30-án jogerősen is elrendelte a letartóztatását a Fővárosi Törvényszék annak a nigériai férfinak, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren bukott le egy tízmillió forint értékű kábítószer-szállítmánnyal. A 45 éves csempész a madridi repülőjárattal érkezett Magyarországra még július 18-án, a beléptetésnél ideges viselkedése lett gyanús az ellenőrző ponton. A férfi nagyon sietett volna, az óráját nézegette, izzadt, a hasát fájlalta. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ezért tételesen átvizsgálták a ruházatát és a csomagját is. Bár azokban nem találtak kábítószergyanús anyagot, a drogkereső kutya folyamatosan jelzett.

A nyomozók a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Bűnügyi Igazgatóság munkatársaival együtt intézkedés alá vonták a férfit, és a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház toxikológiai osztályára szállították, ahol az azonnali hatállyal elrendelt sürgősségi CT- és röntgenvizsgálat kimutatta a gyomrába rejtett kábítószert. A drogfutárok rendszeresen alkalmazzák a kapszulás-nyelős módszert, aminek az a veszélye, hogy a gyomorsav egy idő után szétmarja a csomagolást, és a benne levő anyag túladagolást, halált okoz. A nigériai csempész gyomrában hetven csomagban kokain, két csomagban heroin volt, a drog hatásfokát, erősségét igazságügyi vegyész szakértő elemzi.

Az ügyben a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Bűnügyi Igazgatóság kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A férfi a kihallgatásán elmondta, hogy Madridban egy afrikai férfit bízta meg; a csempészetért pénzt kapott, a kapszulák tartalmát tovább kellett volna adnia, de ennek részleteiről egyelőre nem tett vallomást. A nyomozók a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek a letartóztatására, amit a bíróság egy hónapra elrendelt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.